Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Απάντηση της Άννας Διαμαντοπούλου στο Νίκο Φίλη


Διαμαντοπούλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Ο Νίκος Φίλης καμαρώνει χωρίς ούτε να αλλάξει αυτά που πολεμούσε, ούτε να κουνήσει το …μικρό του δαχτυλάκι για κάτι που βρήκε Έτοιμο! Απλά φωτοτυπεί ο κ. Φίλης τη δουλειά άλλων μια και ο ίδιος μέχρι τώρα, ξηλώνει και σβήνει αυτά που βρήκε…"
Αυτό τονίζει η πρώην υπουργός Παιδείας  Άννας Διαμαντοπούλου με αφορμή τη ημερινή αναφορά του υπουργού Παιδείας, σε "φωτοτυπίες"   στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ υπογραμμίζει τα εξής:
 "Ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Φίλη στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τις …νύξεις του περί φωτοτυπιών, νομίζω ότι επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η πολιτική του είναι επικοινωνία και μικροπολιτική με φτηνά υπονοούμενα και δανεικές νίκες.
Τα βιβλία των μαθητών για ΟΛΕΣ τις βαθμίδες από το 2012 βρίσκονται έγκαιρα στα σχολεία ΚΑΘΕ χρόνο.
Αυτό οφείλεται στην εκ βάθρων αλλαγή του παλαιού συστήματος που κατέρρευσε στα χέρια μου, στην οποία προχώρησα το 2011-2012 με την κατάργηση τον ΟΕΔΒ, την ανάθεση  της παραγωγής με ψηφιακό τρόπο στο  Δημόσιο Ινστιτούτο του Διόφαντου και την εξυγίανση  του συστήματος διανομής. Το κόστος για το δημόσιο ταμείο μειώθηκε κάθετα ενώ τα βιβλία πηγαίνουν από τότε κατευθείαν στα σχολεία και όχι σε τοπικούς σταθμούς διανομής, ανεξαρτήτως υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων.
Απέναντι σε όλες αυτές τις αλλαγές, που έγιναν για να μην επιτρέψουν ΠΟΤΕ ξανά   προβλήματα στην παραγωγή των βιβλίων, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκε τότε με τον γνωστό ακραίο τρόπο!
Το πολιτικό κόστος τότε ήταν τεράστιο, έχω όμως πλέον την ικανοποίηση να ακούω κάθε χρόνο τους Υπουργούς να ανακοινώνουν ότι όλα τα βιβλία είναι στα σχολεία στην ώρα τους.
Κανείς όμως δεν επέδειξε την …μικρότητα του κ. Φίλη.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου