Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Tango Ardiente

 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 9 μ.μ.
Αύλειος χώρος Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής»
Είσοδος: προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο αντί εισιτηρίου 


Βραδιά milonga  αφιερωμένη στον Carlos Gardel και στο αργεντίνικο Tango
Μαθητές αλλά και καθηγητές θα είναι εκεί για να μυήσουν το κοινό στο Tango, στο πάρτι που θα συνεχιστεί με DJ μετά την παράσταση

Συμμετέχουν:
  • Tango Ardiente:  Αλέξης Λώλης, βιολί , Δήμητρα Ηγουμενίδη, πιάνο
  • Νίκος Παπαδιώτης, κιθάρα, τραγούδι
  • Κατερίνα Κουρεντζή, τραγούδι
  • Roman Gomez, πιάνο, μπαντονεόν, κιθάρα
Carlos Gardel 
Ο Carlos Gardel, Τουλούζ, Γαλλία 11 Δεκεμβρίου 1890 – 24 Ιουνίου 1935) ήταν εξαιρετικά διάσημος Αργεντινός τραγουδιστής του τάγκο κατά το διάστημα του μεσοπολέμου. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα στο απόγειο της καριέρας του δημιούργησε την εικόνα του τραγικού ήρωα. Για πολλούς  ο Carlos Gardel  ήταν η προσωποποίηση της ψυχής του τάγκο.
Δημιούργησε μικρά αριστουργήματα μέσα από τις εκατοντάδες τρίλεπτων τανγκό που ηχογράφησε. Μαζί με τον μακρόχρονο συνεργάτη του, τον στιχουργό Αλφρέδο Λε Πέρα, έγραψε αρκετά κλασικά τάγκο, όπως το Mi Buenos Aires querido, Amores de Estudiante, Soledad, Volver, Por una cabeza , El día que me quieras….

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
«Tango Ardiente»
Ιδρύθηκαν στα τέλη του 2003. Τα μέλη του συγκροτήματος, με μεγάλη αγάπη για το Tango αλλά και για τη μουσική γενικότερα, αποφάσισαν να εξερευνήσουν τα μονοπάτια του Αργεντίνικου Tango, μιας μουσικής που συγκίνησε και εξακολουθεί να συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Δήμητρα Ηγουμενίδη,
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, όπου ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο με καθηγήτρια την κ. Αθηνά Σιμοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών με καθηγήτρια την κ. Καίτη Χαραλαμποπούλου. Σε ηλικία 13 ετών φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ «Μικροί Καλλιτέχνες». Το 1993 πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με το βαθμό «Άριστα, Α' Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο». Υπήρξε μαθήτρια Μουσικής Δωματίου του κ. Γιάννη Βατικιώτη και μαθήτρια Ειδικού Αρμονίας του κ. Χρήστου Ζερμπίνου. Συμμετείχε σε Σεμινάριο του διεθνούς φήμης καθηγητή σολίστ πιάνου κ. Γιάννη Βακαρέλη. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της παίρνοντας το Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» ως μαθήτρια του κ. Φοίβου Παπαδόπουλου στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων. Έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών υπό τη Διεύθυνση του κ. Φοίβου Παπαδόπουλου και με την Ορχήστρα Πατρών (τέως «Οι Σολίστ της Πάτρας») υπό τη Διεύθυνση του κ. Δημήτρη Δ. Μποτίνη. Έχει συνεργαστεί με τη Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, με τη Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και με την Παιδική Χορωδία Δήμου Ιωαννιτών. Έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα και στην Ιταλία ως σολίστ, ως accοmpagnatrice και ως μέλος μουσικών συνόλων. Στα πλαίσια αυτών των εμφανίσεων συνεργάστηκε με τον κ. Ευστάθιο Κιοσόγλου (κλαρινέτο, σαξόφωνο), με την κ. Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη (σοπράνο) και συχνά με τα μέλη της Ορχήστρας Πατρών κ. Γιώργο Χολδογιαννίδη (βιολί), κ. Γιούρι Μπεσσόνοβ (βιολοντσέλο) και κ. Σβετλάνα Χμούροβα (βιόλα). Είναι μέλος του μουσικού συνόλου «Tango Ardiente». Συνεργάστηκε ακόμη με το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων ως accοmpagnatrice σε τάξεις εγχόρδων, πνευστών, Μονωδίας και Μελοδραματικής. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας συμμετείχε, ως accοmpagnatrice στην τάξη της κ. Χαρίκλειας Μήτση, σε Σεμινάριο Μονωδίας της διεθνούς φήμης σοπράνο κ. Σόνιας Θεοδωρίδου.
Τον Ιούνιο του 2015 παρουσίασε για πρώτη φορά το «ΕΛΛΗΝΟΤΡΟΠΙΟ», έναν κύκλο τραγουδιών, των οποίων έχει γράψει τους στίχους και τη μουσική, με ερμηνευτή τον κ. Αχιλλέα Φρέστα.
Είναι επίσης Διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Αλέξανδρος Λώλης, 
Καθηγητής  βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων
Απρίλιος  1999  Το πρώτο ρεσιτάλ  για βιολί και πιάνο με την Δήμητρα Ηγουμενίδη , 12-15 Ιουνίου του ίδιου έτους συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ  Νέων στης Βρυξέλλες  εκπροσωπώντας  την  Ήπειρο .
Πάτρα 2001 κερδίζει σε διαγωνισμό την θέση  σολίστ με την ορχήστρα Πατρών και το Νοέμβρη 2002 πραγματοποιεί συναυλίες.
Το Μάρτιο 2003 δίνει  το δεύτερο ρεσιτάλ  βιολιού  και  το Δεκέμβριο του ίδιου έτους μαζί με τον συνεργάτη  Ιωάννη  Σιούτη δημιουργούν το μουσικό σχήμα TANGO ARDIENTE.
Τον Δεκέμβρη του 2004 πραγματοποιείται  συναυλία στο Αργυρόκαστρο  Αλβανίας  με πρωτοεμφανιζόμενα  έργα του Κωνσταντίνου Λώλη  με το μουσικό σχήμα Τρίο Πολύφωνο .
Το 2005 παρουσιάζονται  δυο συναυλίες στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων  με  τα μουσικά σχήματα Τρίο Πολύφωνο και Tango Ardiente, στην Θεσσαλονίκη  πάλι με το Τρίο Πολύφωνο  και  το Δεκέμβρη του 2005 σε συνεργασία με το χορευτικό σχήμα Tango Greco οι Tango Ardiente  παρουσιάζουν μια μουσικοχορευτική παράσταση  στην Αθήνα.
Μάρτιος 2007 μαζί με τους  Los Ocampos  ένα θρυλικό χορευτικό ζευγάρι  τον TANGO PASION   οι  Tango Ardiente  κάνουν μια από της καλήτερες  εμφανίσεις  τους .
Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα παίζει στην Συμφωνική  Ορχήστρα  Δήμου Ιωαννίνων   και με το  τους   TANGO  ARDIENTE .
.............................................................................................
Παπαδιώτης Νίκος
Άρχισε ως αυτοδίδακτος μουσικός παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας . Οι μουσικές σπουδές άρχισαν στα Ιωάννινα στο Δημοτικό Ωδείο και συνέχισε στην Ecole normal de musique de Paris  στη Γαλλία, παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Paris 8 και πήρε πτυχίο μουσικολογίας.
Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε σε πολλά σχήματα και πειραματίσθηκε σε διάφορα μουσικά στυλ, σαν τραγουδιστής και σαν κιθαρίστας.
Κατερίνα Κουρεντζή
http://www.katerinakourentzi.gr/el/
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Είναι Πτυχιούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Διδάχτηκε κλασικό τραγούδι με τον JohnModino, από το οποίο μεταπήδησε ,και ασχολήθηκε με το μοντέρνο τραγούδι μαθητεύοντας στην Julie Massino.
Ηχογραφεί το πρώτο της τραγούδι και κάνει το πρώτο της videoclip, στο Los Angeles με τίτλο «Baila Habibi», στην μουσική συλλογή “Baila Habibi Compilation”, που κυκλοφόρησε από την Time Zone Records L.A και Sony Music L.A.
Το ανήσυχο καλλιτεχνικό της πνεύμα την οδηγεί στην πόρτα της Eros Music του Στέλιου Φωτιάδη και ηγείται του γκρουπ «Fata Morgana» ως η τραγουδίστρια αυτού. Κυκλοφορεί, τότε, το δεύτερο της δίσκο με τίτλο «Αν μ αγαπάς» το οποίο είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία και η ίδια αρχίζει να εμφανίζεται σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.
Συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, συνθέτες και ερμηνευτές, όπως με τον Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Σπανό, Θοδωρή Ξυδιά, τον Στέφανο Κορκολή, τον Δαυίδ Ναχμία, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Νατάσσα θεοδωρίδου, Κώστα Μακεδόνα και πολλούς άλλους.
Καταξιώθηκε και εδραιώθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο με την απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία με τον κορυφαίο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, με τον οποίον δημιουργούν ένα cd με κάποιες απ τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνθέτη , με τίτλο «σε ελληνικά και ρώσικα μονοπάτια» . Ο δίσκος αυτός γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Ρωσία. Μετακομίζει στη Μόσχα για 5 χρόνια και συνεργάζεται εκεί με διάσημους καλλιτέχνες, όπως τον Vladimir Preznikov και τη Natalia Podolskaya.
Η ζωή και η οικογένεια της την οδηγούν πάλι πίσω στην Ελλάδα και ηχογραφεί τον τρίτο της δίσκο, με τίτλο «Απόψε αλλάζω τη ζωή μου» σε στίχους Alice Torι , που κυκλοφόρησε από την Protasis Music.
Roman Gomez
http://www.romangomezmusic.com/
Roman Gomez is a composer, arranger and multi-instrumentalist (piano, guitar, bandoneon) from Buenos Aires, Argentina and Rome, Italy.  He has collaborated with musicians in various countries, such as France, Spain, Russia, Latvia, Germany, Italy and Cyprus. In Italy, he worked with Lucio Dalla, Edoardo de Angelis, Sergio Laccone, Tony Esposito, Daniele Sepe and has performed at important venues and festivals worldwide.
Roman has been active in discography as a composer, arranger, producer and instrumentalist. He has recorded with famous artist, as well as on experimental music projects.
His tango music embraces elements of Argentinian and Latin American folklore and has also stylistic elements of jazz. His improvisation and compositional skills possess a creative blend of tango and modern classical music, with influences of C. Debussy, G.Gerswhin and B. Bartok. Ηe, along with his trio, has taken part in Preveza Jazz Festival and European Jazz Festival at Technopolis, Gazi, Athens, Megaro Gyzi's Festival and others.
Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών 
 Αρχική
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου