Στέφανος Σίντος

Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, αναπληρωματικός αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε., τηλ.: 6932817359, e-mail: stefsintos@gmail.com

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Τριετής η θητεία των νέων Διευθυντών. Δέκα χρόνια προϋπηρεσία για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα

Κατατίθεται το νέο πλαίσιο για την επιλογή Διευθυντών
Με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα το νέο πλαίσιο πιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων. Οι θητείες των σημερινών διευθυντών λήγουν τον Ιούλιο, ωστόσο θα ανανεωθούν με διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο από εκείνο του “νόμου Μπαλτά-Κουράκη” (ν. 4327/2015) αφού κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του ΣτΕ.
Όπως έχουμε σημειώσει από την προηγούμενη εβδομάδα το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μήνας Κωστοπούλου στην Αυγή 
το πλαίσιο στηρίζεται σε τρεις πυλώνες μοριοδότησης για τους/τις υποψηφίους/ες:
α) Επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση (πτυχία, μεταπτυχιακές σπουδές, επιμορφώσεις κ.ά)
β) Υπηρεσιακή κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία (διδακτική υπηρεσία, καθοδηγητική, διοικητική εμπειρία κ.ά.)
γ) Συνέντευξη ενώπιον του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για σχολεία αρμοδιότητάς της που υποβάλλει την υποψηφιότητά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.alfavita.gr το νέο πλαίσιο θα οριζει τριετή θητεία για τους νέους Διευθυντες σχολικών μονάδων ενώ για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για την θέση του Διευθυντή σχολικής μονάδας θα πρέπει να έχει δέκα χρόνια προϋπηρεσία. Τέλος το νέο πλαίσιο επαναφέρει την συνέντευξη με πολύ λιγότερα μόρια από αυτά που έδινε επί Άννας Διαμαντοπούλου
ΠΗΓΗ:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου