Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

«Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον»



                                  Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει
«Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον»
 του Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΥ
με την Ιωάννα Παππά
                                          ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ
                                       Τετάρτη 23 Αυγούστου 20:30

Ο Δ. Αβδελιώδης μετά τη συγκλονιστική «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη», υπό την Αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, επανέρχεται με μια νέα σκηνοθεσία του  αριστουργήματος του μεγάλου Θρακιώτη πεζογράφου και ποιητή,  και ερμηνεύτρια την Ιωάννα Παππά.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί μέσα στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 20:30 με την πρόσκληση & υποστήριξη της Πνευματικής Κίνησης «Η ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΔΩΝΗ».
Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν  μετά τον πρόωρο θάνατο του Πατέρα του, στα δέκα του χρόνια, η Μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του Ράπτη, στο εργαστήριο Ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους,  ο οποίος του συμπεριφέρθηκε με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευομένων ραπτών, κάνοντας τον μικρό ‘νεοσύλλεκτο’ Ράπτη να ζήσει απροετοίμαστος και ανυπεράσπιστος μια βάναυση φυλακή.
Ο δραματικός αυτός εγκλεισμός του, γίνεται η αιτία να γράψει ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όχι μόνο γιατί είναι ένα δραματουργικό επίτευγμα πιστό στο πανανθρώπινο πνεύμα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και γιατί είναι το πιο ευφυές και γοητευτικό έργο που γράφτηκε ποτέ για να κατανοήσουμε την αιτία, τον σκοπό, και τον εντελώς ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχει η Τέχνη, καθώς και τον ψυχισμό και τα αισθήματα που βιώνουν οι δημιουργοί της Tέχνης όταν προσπαθούν να την υπηρετήσουν.
Συντελεστές:
Διδασκαλία ερμηνείας,
σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεία: Ιωάννα Παππά
Κοστούμι: Αριστείδης Πατσόγλου
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Live Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου
Trailers, Φωτογραφίες: Φοίβος Αβδελιώδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου
Επικοινωνία: BrainCo
Παραγωγή: Anagnorisis Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου
Πληροφορίες Παράστασης:
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ, Δωδώνη
Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
Ώρα Έναρξης: 20:30
Τιμές Εισιτηρίων: 10.00 ευρώ Προπώληση / 12.00 ευρώ Γενική Είσοδος
Εισιτηρια Προπωλούνται στα Βιβλιοπωλεία ΧΑΡΤΕΞ (28ης Οκτωβρίου 8, τηλ. Επικοινωνίας 2651025436) και ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (Πυρσινέλλα 11, τηλ. Επικοινωνίας 2651034911)
Πληροφορίες : 6986603936, 6955259731
                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου