Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

«Τέσσερις Εικόνες Αγάπης» στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Η πόλη μας στη σκηνή»



«Τέσσερις Εικόνες Αγάπης» στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Η πόλη μας στη σκηνή»

Για τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο, το Καμπέρειο Θέατρο, γίνεται η «σκηνή των συνεργασιών», στο πλαίσιο του φεστιβάλ του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, «Η πόλη μας στη σκηνή», ολοκληρώνοντας την περυσινή δράση.
«Στο ΔΗΠΕΘΕ, πιστεύουμε πως με τις συνεργασίες, η προσπάθεια όλων όσων αγαπούν τον πολιτισμό, το καλό θέατρο και όλα όσα απορρέουν από τις δράσεις ανάδειξης του πολιτισμού, γίνεται πιο δυνατή, πιο ισχυρή, δίνοντας την ώθηση σε όσους συμμετέχουν να πετύχουν το στόχο τους», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου.
Μετά την επιτυχημένη δράση του, το ΔΗΠΕΘΕ, αποφάσισε και φέτος να χρηματοδοτήσει και φέτος επαγγελματικές θεατρικές ομάδες των Ιωαννίνων, παραχωρώντας τους, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το «σπίτι» του, το Καμπέρειο Θέατρο.
Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι τοπικές επαγγελματικές θεατρικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τη δουλειά τους στο «Καμπέρειο», το οποίο θα τους παραχωρηθεί για 15 ημέρες ώστε παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους. Μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθεί η σχετική προκήρυξη.
Σε ότι αφορά το πρώτο φεστιβάλ «Η πόλη μας στη σκηνή» και μετά τις δυο θεατρικές ομάδες που παρουσίασαν τον Μάιο και τον Οκτώβριο τις παραστάσεις τους, η δράση ολοκληρώνεται με την παράσταση που ανεβαίνει από την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στο «Καμπέρειο», από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεατρική Συμπαιγνία», σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, το έργο του Lukas Bärfuss «Τέσσερις Εικόνες Αγάπης».
Πρεμιέρα την Παρασκευή
Για το έργο «Τέσσερις Εικόνες Αγάπης», αλλά και για τη συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ,  μίλησαν η σκηνοθέτις και ηθοποιός Γιολάντα Καπέρδα, ο βοηθός σκηνοθέτη Πάνος Ευαγγέλου, η σκηνογράφος Αγγελική – Βασιλική Σιδέρη, και οι πρωταγωνιστές, Βασίλης Σιάφης, Στέλλα Κατσαρού, Κώστας Σερίφης, και Αριστοτέλης Σπυρόπουλος.
Δύο έξυπνα τεμνόμενες ερωτικές ιστορίες επιχειρούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα: Συγχωρείται η προδοσία στον έρωτα; Τι είναι αληθινή αγάπη; Είναι αυτή που καταφάσκει στην πολυγαμικότητα – ως απώτατο στάδιο της αποδοχής του άλλου – ή αυτή που την τιμωρεί;
Με τη χαρακτηριστική ελλειπτική  δομή και γλώσσα του ο Lukas Bärfuss αναζητά μια σύγχρονη ερωτική ηθική που θα ξανάδινε στην αγάπη το χαμένο της νόημα.
Υπόθεση του έργου: Η Έβελυν και ο Ντάνιελ έχουν μεταξύ τους εξωσυζυγική σχέση. Όταν αποφασίζουν να ομολογήσουν τη σχέση στους συζύγους τους, όλα ανατρέπονται…
Για τον συγγραφέα: Ο Lukas Bärfuss γεννήθηκε το 1971 στο Τουν της Ελβετίας και ζει στη Ζυρίχη. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο υποσχόμενους γερμανόφωνους δραματουργούς της γενιάς του. Θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί στα σημαντικότερα θέατρα της Ελβετίας και της Γερμανίας. Το έργο του «Τέσσερις
εικόνες αγάπης», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο  Schauspielhaus του Bochum τον Απρίλιο του 2002.
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας.
Σκηνοθεσία: Γιολάντα Καπέρδα.
Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Ευαγγέλου.
Σκηνικά – Κουστούμια: Αγγελική – Βασιλική Σιδέρη.
Μουσική επιμέλεια: Πάνος Ευαγγέλου.
Φωτισμοί: Πάνος Ευαγγέλου.
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Κώστας
Σερίφης, Βασίλης Σιάφης, Αριστοτέλης Σπυρόπουλος.
Παραστάσεις: από 22/02/2019 έως 04/03/2019. Ώρα: 21:00, στο Θέατρο Καμπέρειο.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ μειωμένο, 3 ευρώ ανέργων. Κρατήσεις θέσεων: 26510-25670 (ώρες γραφείου).
ΠΗΓΗ: https://dipetheioannina.eu/?cat=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου