Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ένα νέο νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης


Ένα νέο νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης

Συντακτης: Βαρβαρα Αγγελη
Μία μέρα μετά την κρίσιμη εκλογική μάχη, ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου στην έκταση των πρώην στρατιωτικών φούρνων στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στην οδό Ελένης Ζωγράφου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, από τη Δευτέρα ξεκινά μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών από την εταιρία που έχει αναλάβει το έργο.
«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών. Ένα τέτοιο είναι η ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές αποτελώντας ουσιαστικά ένα πρότυπο νηπιαγωγείο. Μεθοδικά και κυρίως αποτελεσματικά ολοκληρώσαμε τη διαδικασία παραχώρησης του οικοπέδου στο Δήμο Ιωαννιτών από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και μελετήσαμε την κατασκευή ενός πρότυπου νηπιαγωγείου, ώστε να ανταποκριθούμε σε πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Ξεκινά η κατασκευή και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να αποδώσουμε στην κοινωνία των Ιωαννίνων μια ακόμα σχολική μονάδα, άκρως αναγκαία στο πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Το έργο αφορά συγκεκριμένα την ανέγερση κτιρίου επιφάνειας 654,84 μ2, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 367,14 μ2, καθώς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία του νηπιαγωγείου. Έχει διασφαλιστεί τόσο η προσβασιμότητα σε όλους τους κύριους χώρους του κτιρίου- περιβάλλοντος χώρου όσο και ο τρόπος διαφυγής ατόμων με αναπηρία ή/και εμποδιζόμενων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων, από το κτίριο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της κατασκευή του νηπιαγωγείου αφορούν τον ευρύτερο πληθυσμό της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς θα  υπάρξει αποσυμφόρηση των υπόλοιπων νηπιαγωγείων στο κέντρο της πόλης.
Για την εγκατάσταση του εργοταξίου, λοιπόν, από 3 έως 7 Ιουνίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, πλην έκτακτων αναγκών, για το τμήμα της οδού Ελένης Ζωγράφου από λεωφόρο Δωδώνης έως την συμβολή της με την οδό Ακαδημίας.
Επίσης στο ίδιο διάστημα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στη λεωφόρο Δωδώνης παραπλεύρως της οδού Ελ. Ζωγράφου, ενώ επιτρέπεται η κίνηση των εργοταξιακών οχημάτων της ανάδοχης εταιρείας με κατεύθυνση από τη λεωφόρο Δωδώνης (από το ρεύμα καθόδου της Δωδώνης προς την κεντρική πλατεία) προς την οδό  Ελ. Ζωγράφου, από το ύψος της Κωστή Παλαμά έως την Ελ. Ζωγράφου.
ΠΗΓΗ: https://typos-i.gr/article/ena-neo-nhpiagwgeio-sto-kentro-ths-polhs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου