Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Στο δημοτικό συμβούλιο, η «καυτή πατάτα» του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων


Στο δημοτικό συμβούλιο, η «καυτή πατάτα» του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων

Η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι καθοριστική για την τύχη του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, καθώς αυτές οι μέρες περνούν όπως φαίνεται, χωρίς κάποια σημαντική εξέλιξη.
Στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας, η αρμόδια αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, Βούλα Τσίλη, έχει εισηγηθεί προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, τη συζήτηση του θέματος, με στόχο πριν ληφθεί η τελική απόφαση, να γίνει μια τελευταία απόπειρα εξεύρεσης λύσης, με την παράταση της μίσθωσης του κτιρίου της Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής. Η κ. Τσίλη θα επιχειρήσει να ληφθεί απόφαση από το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να επιδιωχθεί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι εμπλεκόμενες πλευρές: Δήμος Ιωαννιτών, Κληροδότημα και Πανεπιστήμιο, προκειμένου αν είναι δυνατόν, το Κληροδότημα να κάνει μια ακόμα υποχώρηση, επιτρέποντας στο Δήμο να ολοκληρώσει την υποδομή στο παλιό «Χατζηκώστα», μέσα στον επόμενο χρόνο.
Οι πιθανότητες που υπάρχουν να γίνει κάτι τέτοιο, είναι πολύ λίγες, γιατί πέρα από την πενταετή υπομονή… που έκαναν οι άνθρωποι του Κληροδοτήματος, πλέον υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, εξώδικα και εξώσεις…
Με την επιλογή αυτή, η κ. Τσίλη θα επιχειρήσει να εξαντλήσει τα περιθώρια των καλών λύσεων, στην κατεύθυνση που ζητούν και οι εκπαιδευτικοί αλλά και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων.
Στην περίπτωση που δεν ευοδώσει η ύστατη προσπάθεια, η λύση της συστέγασης του 1ου Νηπιαγωγείου στο Καπλάνειο, μαζί με το 1ο Δημοτικό Σχολείο, είναι μονόδρομος και η μόνη ελπίδα τότε, θα είναι κάποιο γονείς να πάρουν την απόφαση να ξεγράψουν τα παιδιά τους από το 1ο Νηπιαγωγείο, ώστε να μειωθεί κατά τι, ο αριθμός των νηπίων για τα οποία αναζητείται σχολική στέγη – είναι εγγεγραμμένα στο 1ο Νηπιαγωγείο σήμερα, για την επόμενη σχολική χρονιά, περί τα 60 παιδάκια.
ΠΗΓΗ:  PBNEWS - Ειδήσεις με ονοματεπώνυμο
https://pbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου