Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Καταγγελία του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε & Δ.Ε. Ηπείρου από τον ΣΕΠΕΝΙ


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  
     ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα,  06 – 02 2020
Αρ. Πρωτ.:  75
Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. - FAX: 26510 78747
email:  sepenioa@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr
ΠΡΟΣ

ΜΕΛΗ

ΘΕΜΑ : «Καταγγελία του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε & Δ.Ε. Ηπείρου»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ιωαννίνων πληροφορήθηκε, πριν από λίγες ημέρες και προς μεγάλη έκπληξή του, για την απόρριψη της πρότασης προαγωγής δύο σχολικών μονάδων του Νομού Ιωαννίνων από τον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. Ηπείρου.
Συγκεκριμένα,
ο Αναπληρωτής Δ/ντήςΕκπ/σης Π.Ε. Ιωαννίνων είχε προτείνει την προαγωγή του 8/θ Δημ. Σχολείου Σταυρακίου σε 9/θ και του 10/θ 24ουΔημ. Σχολείου Ιωαννίνων σε 11/θ(πρόταση που εγκρίθηκε τόσο από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας όσο κι από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών). Πρόκειται για δύο σχολεία πουτα τελευταία χρόνια, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητικού δυναμικού, λειτουργούνως 12/θ και στα οποία προβλέπεται και τις επόμενες σχολικές χρονιές να υπάρχει αύξηση του μαθητικού δυναμικούόπως,άλλωστε, προκύπτει κι από τον αριθμό των εγγεγραμμένων νηπίων στα νηπιαγωγεία που έχουν κοινή χωροταξική κατανομή με τα δημοτικά σχολεία μιας και καλύπτουν τις ανάγκες πυκνοκατοικημένων περιοχών που διαρκώς ανοικοδομούνται.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, εκφράζει την έντονη αντίθεσή τουστην πρακτική του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, να απορρίπτει τεκμηριωμένες προτάσεις – αποφάσεις, των υφιστάμενών του, της ΔΕΠ και του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι αδιανόητο να παραβλέπονται οι παιδαγωγικοί όροι λειτουργίας των σχολείων και να προτάσσονται λογικές περικοπών. Ζητούμε άμεσα:
·         Να αναθεωρήσειο Περιφερειακός Διευθυντήςτην πρότασή του και να προχωρήσει με νέο έγγραφοστην έγκριση προαγωγής των σχολικών μονάδων.
·         Να δημιουργηθούν όλεςοι απαραίτητες οργανικές θέσεις  που επιβάλλουν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων του Νομού  για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου