Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ


Ν.Τ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 ΙΩΑΝΝΙΝΑ 01.06.2020



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Νομαρχιακό Τμήμα  Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων  η όποια  προχώρα στην ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα και εκφράζει την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση της στους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι  με τον αγώνα τους  για την διατήρηση των  θέσεων εργασίας παλεύουν και για την διασφάλιση των συμφερόντων των Δημοτών, αφού η οικονομική τους επιβάρυνση θα είναι τεράστια αν υλοποιηθούν οι επιλογές  της Δημοτικής Αρχής.
   Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων και να καταργήσει τον Δημόσιο και Κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι νέες.
Το Νομαρχιακό Τμήμα καλεί την Δημοτική Αρχή  να σταματήσει άμεσα  τις διαδικασίες  για την εκχώρηση της αρμοδιότητας της καθαριότητας στους ιδιώτες και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις στην υπηρεσία Καθαριότητας.
Καλεί τα σωματεία του δημόσιου να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων στον Δήμο για την διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου