Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

ΠΤΔΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Δίκτυο Εκπαιδευτικών

 Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

 Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ιωάννινα, ΤΚ 451 10

Μαρία Λιακοπούλου, Επίκ. Καθηγήτρια

Τηλέφωνο: 26510 05896

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

maria@liakopoulou.gr

liakopouloum@uoi.gr

 Προς

τους Διευθυντές, τις Διευθύντριες

και το Σύλλογο διδασκόντων

των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 της Περιφέρειας Ηπείρου

 Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Δίκτυο Εκπαιδευτικών

 

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στο νεοσύστατο Δίκτυο Εκπαιδευτικών «Εκπαιδευτικός και σύγχρονες προκλήσεις».

Το εν λόγω Δίκτυο αποτελεί πρωτοβουλία του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει ως βασικούς στόχους:

α) την ανταλλαγή απόψεων και «καλών» πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πάνω σε επίκαιρα θέματα της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, β) την προώθηση του αναστοχασμού μέσα από το διάλογο και τον προβληματισμό, γ) τη δημιουργία, σε βάθος χρόνου, μιας κοινότητας μάθησης, στο πλαίσιο της οποίας κάθε μέλος της θα προσφέρει και θα αποκομίζει νέες γνώσεις και δεξιότητες, θα ανανεώνει τις πρακτικές του, θα εμπλουτίζει τις οπτικές του.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων προγραμματίζεται η δημιουργία του Δικτύου, το οποίο θα έχει μια σταθερή σύνθεση -με δυνατότητα ένταξης νέων ατόμων-  και ειδικότερα θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς και στελέχη της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου. Το συντονισμό θα έχει μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης τους Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι συναντήσεις των μελών του Δικτύου θα γίνονται μηνιαία, τη δεδομένη χρονική στιγμή και λόγω των συνθηκών εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Teams). Οι συναντήσεις θα έχουν πάντα ένα προκαθορισμένο θέμα συζήτησης, το οποίο θα προκύπτει από τις προτάσεις των συμμετεχόντων. Θα γίνεται καταρχάς μια σύντομη τοποθέτηση/ εισήγηση επί του θέματος από κάποιον ειδικό στο θέμα, ο οποίος θα προέρχεται είτε από την ακαδημαϊκή κοινότητα είτε από το χώρο της εκπαίδευσης και θα ακολουθεί συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα. Η πρώτη συνάντηση των μελών του Δικτύου προγραμματίζεται να γίνει την τελευταία Τετάρτη του Ιανουαρίου 2021, κατά τις απογευματινές ώρες. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν το έντυπο πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 https://forms.gle/CtLg5Nakw6cTJxzo7

 Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος για τον ακριβή χρόνο, τον ηλεκτρονικό χώρο, τον κωδικό και φυσικά για το θέμα της πρώτης συνάντησης. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Μαρία Λιακοπούλου, η οποία έχει το συντονισμό του Ομίλου (liakopouloum@uoi.gr ή 26510 05896) .

 

 

 

 

Με εκτίμηση

 

 

 

 

 

 

Σπύρος Σούλης

Πρόεδρος του  ΠΤΔΕ

Αναπληρωτής Καθηγητής

 

Μαρία Λιακοπούλου

Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικής

του ΠΤΔΕ





 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου