Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ για τα υπηρεσιακά συμβούλια

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, 06 – 01 2021

Αρ. Πρωτ.:  154

Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A - 45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλ. - FAX: 26510 78747

email:  sepenioa@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

ΠΡΟΣ

 

ΜΕΛΗ

 ΘΕΜΑ : «Ανακοίνωση για τα υπηρεσιακά συμβούλια»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ομόφωνα, υλοποιώντας την με Αρ. Πρωτ. 1245/04-01-2021απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, θεωρεί αυτονόητο και καλεί τους «εκλεγμένους», που  ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, όπως οφείλουν εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε.(αρ.πρ.1142/9-1120), να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του ΣΕΠΕΝΙ άμεσα.

Επειδή η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων,

κάτω από αυτές τις αντιδημοκρατικές συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καλούμε τους συναδέλφους να μην υποβάλλουν αιτήσεις, ούτε για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και σε περίπτωση που ορισθούν από τη Διοίκηση να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και να απέχουν από τις συνεδριάσεις. Δε θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας «ψευτο-υπηρεσιακών» Συμβουλίων από κανέναν συνάδελφο.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕΝΙ στο πλαίσιο της θέσης μας για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού ως θεσμού και τη μη αποδοχή των ψευδοεκλογών  και των αποτελεσμάτων της διαδικασίας και της συνακόλουθης παραίτησης όλων όσων το Υπουργείο ορίζει ως «εκλεγμένους» απαιτεί την παράταση της θητείας των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2018 μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών δια ζώσης και ως εκ τούτου εξακολουθούμε να τους θεωρούμε αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και συνεννόηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου και τη Δ.Ο.Ε. και μπορούν να παρακολουθούν αποφάσεις και ενέργειες της διοίκησης ειδικά αυτών που χρειάζονται παρέμβαση του συνδικάτου, με την επισήμανση φυσικά ότι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως συμμετοχή τους  και παρουσία τους στο νόθο υπηρεσιακό συμβούλιο που θα συγκροτηθεί τώρα υπό το νέο καθεστώς που εισήγαγε το Υπουργείο και όποιων θεμάτων απορρέουν από τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Είναι σαφές ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι δυνατό να λειτουργούν ούτε με «αιρετούς» που είχαν δηλώσει ότι δεν είναι υποψήφιοι, ούτε με σφετεριστές της αιρετής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών αλλά ούτε και με διορισμένα μέλη (κάτω από συνθήκες δημοκρατικής εκτροπής).

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕΝΙ καλεί όλα τα μέλη του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία. Για τον λόγο αυτό, στη δυσάρεστη περίπτωση που ενδέχεται «συνάδελφοι» να μην ακολουθήσουν τις αποφάσεις του ΣΕΠΕΝΙ είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου υποχρεώνοντας το Δ.Σ. στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό μέτρων για τη διαγραφή τους από τα μητρώα μας. Τόσο το Δ.Σ του ΣΕΠΕΝΙ όσο και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς και διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, εάν, παρ’ ελπίδα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις δράσεις του Συλλόγου, ως μέλη Δ.Σ. Συλλόγων ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου.

Συνάδελφοι, οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να λειτουργήσουμε ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και να μην συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Τα μέλη του Δ.Σ. είναι, όπως πάντα, στη διάθεση κάθε συναδέλφου για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σχετική με το συγκεκριμένο θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου