Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Άμεση στήριξη των παραγωγών του δήμου Ιωαννιτών ζητά η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα»

 Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι

Ιωάννινα 05-07-2023
Άμεση στήριξη των παραγωγών
από τις καταστροφές λόγω κακοκαιρίας
Την άμεση στήριξη των παραγωγών του δήμου Ιωαννιτών ζητά η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των συνεχών κι έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.
Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές οι οποίοι έχουν εκτάσεις στα όρια του δήμου Ιωαννιτών είναι τεράστιες και η ανάγκη για τη λήψη μέτρων είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» αναγνωρίζοντας ότι ο δήμος Ιωαννιτών δεν είναι μόνο αστικός αλλά περικλείει μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις είχε πάντα στο πρώτο πλάνο του προγράμματος της τον πρωτογενή τομέα.
Οι φετινές καταστροφές αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι κοντά στους ανθρώπους της παραγωγής και να τους στηρίζει.
Αυτή τη στιγμή ο δήμος Ιωαννιτών οφείλει θεσμικά να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση ώστε να καταγραφεί αρχικά το μέγεθος των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και ακολούθως να προχωρήσουν τάχιστα οι αποζημιώσεις των παραγωγών.
Από την πλευρά της δηλώνει ότι στην ατζέντα του προγράμματος της και για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο θα είναι πάντα σε προτεραιότητα ο πρωτογενής τομέας, όπως ήταν άλλωστε και την περίοδο που διοίκησε το δήμο, κατά την οποία είχε δημιουργηθεί ξεχωριστή αντιδημαρχία με συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου