Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα: Ανησυχία για τον αριθμό των εισακτέων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ιωάννινα 31-07-2023

Ανησυχία για τον αριθμό των εισακτέων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός πως το 30% των προσφερόμενων  θέσεων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έμειναν κενές, κάτι που σημαίνει συρρίκνωση του τοπικού μας ΑΕΙ με συνέπειες τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όπου

σχεδόν 1.000 θέσεις φοιτητών δεν καλύπτονται, με συγκεκριμένα τμήματα μάλιστα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα.

Οι προθέσεις της νέας διοίκησης του Πανεπιστήμιου για διορθωτικές κινήσεις είναι σίγουρα ελπιδοφόρες, ωστόσο πιστεύουμε ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά συνολικά την τοπική κοινωνία πρέπει να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένη μεθοδολογία η οποία θα προταθεί από τις πρυτανικές αρχές αλλά θα υποστηριχτεί από όλες τις αρχές του τόπου.

Αυτό κάναμε ως δημοτική αρχή την περίοδο 2014-2019 για όλα τα μεγάλα θέματα των Ιωαννίνων. Λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, αναλαμβάναμε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες  ώστε να συγκροτηθεί μέτωπο διεκδίκησης των  αιτήματα από το σύνολο των θεσμών.

Αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε και την ερχόμενη δημοτική περίοδο εφόσον οι συμπολίτες μας μας εμπιστευτούν ξανά τη διοίκηση του δήμου.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» δηλώνει παρούσα για να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση όχι μονό του προβλήματος του αριθμού των εισακτέων αλλά και όλων των ανοιχτών ζητημάτων που υπάρχουν ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου