Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

20 Νοεμβρίου του 1989 υπογράφηκε η σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού


ΣΤΕΦΑΝΟΣ Φ. ΣΙΝΤΟΣ                                  Ιωάννινα,  21-11-2010
ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τηλ/φαξ: 2651094734 Κιν: 6932817359                         ΠΡΟΣ
http://stefsintos.blogspot.com/                     συναδέλφους μου εκπ/κούς Π.Ε.                                      
                             
Αγαπητοί συνάδελφοι,                          
Στις 20 Νοεμβρίου του 1989 υπογράφηκε η σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού.
Προτού υπογραφεί αυτή η σύμβαση, τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο δεν αντιμετωπίζονταν ίσα. Η φτώχεια, το οικονομικό χάος, η έλλειψη παιδείας, η εκμετάλλευση, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είχε σαν αποτέλεσμα τις σοβαρές ασθένειες, τους ακρωτηριασμούς και τους θανάτους των παιδιών. Η γενική συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε πως αυτή η κατάσταση έπρεπε να σταματήσει… Έτσι, υπογράψανε την σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, ώστε από εκεί και πέρα, όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι ίσα και να έχουν τα ίδια δικαιώματα, χωρίς οικονομικές και φυλετικές διακρίσεις.

                Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, σε πολλές χώρες ακόμη και σήμερα αποτελούν κενό γράμμα. Εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες.  
Εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η παιδική ηλικία είναι μια ξεχωριστή περίοδος στη ζωή του καθενός. Τα παιδιά θα πρέπει να ενθαρρύνονται να μαθαίνουν και να παίζουν μέσα στην οικογένειά τους, στο σχολείο αλλά και σε έναν ευρύτερο περίγυρο που νοιάζονται για αυτά, συντελώντας στην ανάπτυξη υγιών και παραγωγικών μελλοντικών γενιών.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το μέλλον των παιδιών μας. Μπορούμε!!!
                                                    Συναδελφικά
Στέφανος Σίντος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου