Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2010 - ΔΟΕ


       Νοέμβρης 2010
Προς
Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
                                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                          ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2010
Τριάντα επτά χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πάντα επίκαιρα και διαχρονικά καθώς λαμβάνουν συνεχώς νέες διαστάσεις στη σκέψη κάθε ελεύθερου ανθρώπου.
Το Πολυτεχνείο, δεν είναι επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούν τους ήρωες του Πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία. Τιμά τους αγωνιστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, εκείνη την εφιαλτική νύχτα η οποία καθαγιάστηκε από τη θυσία της νιότης και έγινε θρύλος, έγινε ορόσημο του αγώνα και σημείο αναφοράς για τις γενιές που έρχονται και αναζητούν ένα μεγάλο ιδανικό για να το υπηρετήσουν.
Το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να συγκινεί, να εμπνέει, να θυμίζει πως τα οράματα του τότε είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρα. Απέναντι σε όσους έχουν «πάρει εργολαβία» τη «μουσειοποίησή» του, τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης για τις αιτίες που οδήγησαν στην επτάχρονη τυραννία, εμείς διδασκόμαστε από την ιστορία, ξέρουμε ότι η καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος "ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ",
                              Ας κατέβουμε λοιπόν όλοι στους δρόμους.
                              Ας διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
            Ας θυμηθούμε εκείνους τους νέους, ας μιμηθούμε το παράδειγμά τους.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΝ ΕΛΛΑΔΑ.
                                                           ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ.
                                                                  ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου