Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

«Σέρνεται» το σύστημα για το Μηχανογραφικό των υποψηφίων για τα ΑΕΙ Στις 11:45 π.μ. έπεσε τελείως

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Εχουν σπάσει τα νεύρα των υποψηφίων, από το πρωί,  οι οποίοι προσπαθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο αλλά αδυνατούν καθώς το σύστημα «σέρνεται» ενώ στις 11:45 έπεσε τελείως.
Πρόκειται για  ένα σύστημα που θα έπρεπε να δουλεύει «ρολόι» δεδομένου ότι δαπανήθηκαν τα απαιτούμενα κονδύλια.
Η προθεσμία υποβολής  Μηχανογραφικού Δελτίου  λήγει  την Παρασκευή 12-7-2013 κα το υπουργείο Παιδείας εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του συστήματος θα πρέπει να δώσει παράταση.
Θυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).   Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.
Στάδια υποβολής Μ.Δ.
Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ. Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους, την ειδική περίπτωση, στην οποία τυχόν ανήκουν και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄) ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α΄). Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης. Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αλλάξουν το Μ.Δ. (πλην εξαίρεσης) Με την Οριστικοποίηση, το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και καλό είναι αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου.
Αναίρεση Οριστικοποίησης – εκ νέου Οριστικοποίηση.
Με τις διατάξεις της Φ.253/21812/Β6/2013 Υ.Α.(ΦΕΚ 358 Β΄/2013), ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη οριστικοποιήσει το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ οριστικοποιημένο). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το Οριστικοποιήσει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ. Αυτή η διαδικασία λόγω των θερινών διακοπών των Λυκείων θα μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ ως τις 12-7-2013 και ΜΟΝΟ τις ημέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια.
  Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου