Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο



Με 153 ψήφους υπέρ, η Βουλή ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για χιλιάδες απολύσεις και μετατάξεις στο δημόσιο ενώ περιλαμβάνει και το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
(φωτογραφία αρχείου) 
Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν με 153 ψήφους από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με εξαίρεση το άρθρο 81 για τη Δημοτική Αστυνομία που έλαβε 152 ψήφους μετά από την αρνητική ψήφο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου. 
 
Μεταξύ των απόντων βουλευτών ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης-ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης- και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν εναντίον των άρθρων, ενώ η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ - το 14 και το 30 - που μεταξύ άλλων απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη της Τρόικας και της Task Force που ζουν στην Ελλάδα, όπως και των άλλων διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών. Εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μόνον το άρθρο 14.
 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης, πρόεδρος και μέλος του κόμματος "Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα", υπερψήφισαν το άρθρο 14, καθώς και τα άρθρα 105 και 106 (νέες ρυθμίσεις για την δικαστική προστασία εργαζομένων και συμβασιούχων), καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου η Βουλή ήταν περικυκλωμένη από κλοιό διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου