Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Το πρόβλημα του νατουραλισμού μεταξύ κινηματογράφου και κινηματογράφου animation

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Το πρόβλημα του νατουραλισμού μεταξύ κινηματογράφου και κινηματογράφου animation
Διάλεξη του κ. Γιώργου Σηφιανού
Σας προσκαλούμε στη διάλεξη του κ. Γιώργου Σηφιανού με θέμα «Το πρόβλημα του νατουραλισμού μεταξύ κινηματογράφου και κινηματογράφου animation» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 16:00, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης "Δημήτρης Χαντζης" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο κ. Σηφιανός, στη συνέχεια της ομιλίας του, θα παρουσιάσει τις ταινίες του: Smile (1974), Odeur de ville (1994), Tutu (2001), C’est môa (2007) και αποσπάσματα από τα Πετροχημικά: οι καθεδρικές της ερήμου (Βραβείο καλύτερης ταινίας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 1981).

Ο κ. Σηφιανός, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (1976) και διδάκτορας φιλοσοφίας του Université Paris I (Panthéon –Sorbonne), είναι καθηγητής στην École d’Αrts Décoratifs στο Παρίσι, στο Τμήμα του Κινηματογράφου Αnimation και συγγραφέας του βιβλίου Ésthétique du cinema d’animation (éditions du Cerf, 2012).

Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αποτελεί μέρος των εορτασμών για τα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Ο Κοσμήτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών
Γεώργιος Καψάλης
 
Οργάνωση : Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης
Τοποθεσία : Αίθουσα Λόγου και Τέχνης "Δημήτρης Χαντζης" του Παν. Ιωαννίνων
Ωρα : 16:00
Επικοινωνία : Γραμματεία Τμήματος Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης
Είσοδος : Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου