Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Καταγγελία για τις περικοπές του εφάπαξ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Με αφορμή την επικείμενη συζήτηση και τη λήψη απόφασης στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, πάνω στο θέμα των απανωτών, μεγάλων και αναδρομικών περικοπών του δικαιούμενου εφάπαξ ποσού, από χιλιάδες συνταξιούχους, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνει:
Με τους νόμους 3986/1-7-2011, 4024/27-10-2011, 4093/12 Νοεμβρίου 2012,  επιβλήθηκαν περικοπές, αθροιστικά, κατά 42,67%(!!!) στα χορηγούμενα από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) εφάπαξ χρηματικά ποσά των συνταξιοδοτούμενων Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι περικοπές αυτές που επιβάλλει το Ταμείο στην ουσία συνιστούν κλοπή των χρημάτων των δικαιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων, δεδομένου ότι το εφάπαξ διαμορφώνεται αποκλειστικά από τις εισφορές όλου του εργάσιμου βίου του κάθε Δημόσιου Υπάλληλου, χωρίς το κράτος να εισφέρει ούτε κατ’ ελάχιστο σε αυτό.
Μάλιστα το κράτος, με αυτούς τους νόμους του, δεν αρκέστηκε μονάχα σε αυτές τις απαράδεκτες, αυθαίρετες περικοπές, αλλά τις επέβαλε και αναδρομικά, για όσους είχαν εξέλθει σε σύνταξη από το 2010, δηλαδή τρία χρόνια πριν από την ψήφιση των παραπάνω νόμων!!! Έχουμε δηλαδή μια ακρότητα παγκόσμιας πρωτοτυπίας που μόνο με δημοκρατική ευνομούμενη πολιτεία δε συνάδει. Δηλαδή, οι υπηρεσίες του κράτους, αρχικά, αυθαίρετα δεν αποδίδουν τα οφειλόμενα στους δικαιούχους του εφάπαξ τη χρονική στιγμή που τα δικαιούνταν. Στη συνέχεια, μετά από τρία χρόνια, αντί να τα καταβάλουν και μάλιστα με τόκο όπως θα έπρεπε, όχι μόνον δεν τα δίνουν αλλά ψηφίζουν τους προαναφερόμενους νόμους και περικόπτουν στο μισό περίπου τα οφειλόμενα στους αναμένοντες δικαιούχους του εφάπαξ!!! Αυτό το αποφασίζει και το διατάζει το κράτος ενάντια στους πολίτες του. Αν βέβαια το έκαναν αυτό οι πολίτες προς το κράτος, τότε θα κλείνονταν σιδηροδέσμιοι στις φυλακές. Είναι κράτος δικαίου αυτό; Είναι δυνατό να βρεθεί δικαιοσύνη να νομιμοποιήσει αυτήν την κρατική βιαιότητα προς τους δικαιούχους του εφάπαξ;
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αγανάκτηση καταγγέλλει αυτήν την κρατική αυθαιρεσία και τον ακραίο αυταρχισμό της Κυβέρνησης και του κράτους και απαιτεί την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, αποδίδοντας, άμεσα στους δικαιούχους, ολόκληρο το εφάπαξ, χωρίς καμιά περικοπή.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου