Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Βιβλικές καταστροφές σε Σερβία και Βοσνία


 

Με αεροσκάφος τύπου Ilyushin Il-76 του ρωσικού υπουργείου Eκτάκτων Kαταστάσεων, που προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της πόλης Νις, έφθασαν στη Σερβία 70 Ρώσοι διασώστες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης κατοίκων από τις πληγείσες από πλημμύρες περιοχές.

Στη Σερβία και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν υπερχείλιση των υδάτων ποταμών και τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 χρόνων.

Το ρωσικό αεροσκάφος απογειώθηκε σήμερα από το αεροδρόμιο του Ραμενσκόε, με απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης.

Η ηγεσία της Σερβίας απέστειλε, λόγω των πλημμυρών, αίτημα για παροχή βοήθειας στη Μόσχα και το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων καταστάσεων και πολιτικής προστασίας απέστειλε 70 διασώστες για να βοηθήσουν το σερβικό λαό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

 "Στο αεροσκάφος Il-76 βρίσκονται οι καλύτερα εκπαιδευμένοι διασώστες, του αερομεταφερόμενου τάγματος "Centrospas" και του Κέντρου εκτέλεσης ιδιαίτερα επικίνδυνων επιχειρήσεων "Lider" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι διασώστες έχουν μαζί τους ειδικό εξοπλισμό και λέμβους και μπορούν να αναλάβουν επιχειρήσεις έρευνας και εντοπισμού στις πλημμυρισμένες ζώνες αυτόνομα για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών.

Μέχρι τώρα 6.175 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, 20 τραυματίστηκαν και ένας άνθρωπος αγνοείται.
ΠΗΓΗ:  amna logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου