Στέφανος Σίντος

Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, αναπληρωματικός αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε., τηλ.: 6932817359, e-mail: stefsintos@gmail.com

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Προσφυγές στο ΣτΕ από Διευθυντές Εκπαίδευσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Θητεία και μοριοδότηση οι λόγοι της προσφυγής

Ατομικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζουν απερχόμενοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, ζητώντας της ακύρωση της διαδικασίας επιλογής των νέων Διευθυντών, για δύο λόγους:
Α. Για τη μοριοδότηση θητείας των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευησς κατ αναλογία με τις Καινοτόμες Δράσεις, ΚΕΠΛΗΝΕΤ κλπ.
Β. Για τη θητεία των νέων Διευθυντών η οποία , σύμφωνα με τη υπουργική απόφαση λήγει στις 31 Ιουλίου του 2018, ενώ η σχετική διάταξη χωρά  και την ερμηνία ότι λήγει στις 31 Ιουλίου του 2017, καθώς ορίζει: “Η επιλογή και τοποθέτηση των στελεχών της δημόσιας εκπαίδευσης   γίνεται για διετή θητεία, η οποία ξεκινά με την τοποθέτησή τους  και λήγει την 31η Ιουλίου του δεύτερου έτους που ακολουθεί την επιλογή τους”.
Στο μεταξύ η συνεχιζόμενη απεργία των δικηγόρων φαίνεται ότι θα καθυστερήσει την έκδοση της απόφασης της Ενωσης Διευθυντών Εκπαίδευσης και ομάδας νυν και πρώην  Διευθυντών Σχολείων κατά του νέου συστήματος επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης. 

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου