Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

9 Φεβρουαρίου 2016
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Είναι προφανές και γνωστό το έργο η κυβέρνηση να διαπιστώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να καταφεύγει στον έλεγχο των μηχανισμών του κράτους, στην κομματική χειραγώγηση της δημόσιας διοίκησης για την οικοδόμηση εκλογικών - πελατειακών μηχανισμών.
Αυτό και μόνο υπηρετεί το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.
Το γεγονός και μόνο  ότι μιλά για συγκρότηση μητρώου επιτελικών στελεχών χωρίς δομή, οργάνωση, λειτουργία επιτελικής διοίκησης είναι αποκαλυπτικό όχι μόνο της αντιφατικότητας (το κάρο μπροστά από το άλογο) αλλά και της κομματικής στόχευσης του σχεδίου.
Επιχειρεί δε τη διαίρεση των πτυχιούχων δημοσίων υπαλλήλων με τον προσεταιρισμό μιας κομματικής ομάδας από τους  απόφοιτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης που ήδη εγκαθιστούν το κομματικό άρωμα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και κάτω από τον μανδύα επιμελητηρίων επιδίδονται σε κομματικές φιέστες για τον Αν. Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης.
Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε και επιστημοφανείς οδικούς χάρτες με ταμπακιέρα άλλη κρυφή σκοπιμότητα: Το επόμενο κοινοτικό πλαίσιο.
Άλλη μια φορά το σώμα της Δημόσιας Διοίκησης είναι εκτεθειμένο στις αθλιότητες αναπαραγωγής του παιχνιδιού εξουσίας του κυβερνώντος κόμματος και τώρα μάλιστα με οπισθοδρομικές - σταλινικού τύπου μεθοδεύσεις. Έτσι η "έμπνευση" για δομημένη συνέντευξη είναι ο αγωγός προώθησης της "δουλειάς" και μέχρι την εφαρμογή του σχεδίου η ανάθεση σε αρεστούς των Γεν. Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων, οι καθαιρέσεις στελεχών κ.ά. είναι στην άμεση προτεραιότητα δεδομένου ότι ο χρόνος επείγει και πρέπει να πάμε σε εκλογές ή άλλο σχήμα σύνθεσης της κυβέρνησης με όσο γίνεται μεγαλύτερο μηχανισμό του δημοσίου στα χέρια μας !
Καθαρή λοιπόν και άθλια η μέθοδος με το τρίτο μνημόνιο (που αθροιστικά υπερβαίνει τα δυο προηγούμενα σε κοινωνικό κόστος και υφεσιακές επιπτώσεις) στην Ελλάδα, που η φτώχεια, η ανασφάλεια, οι ανέλεγκτες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές επιτείνουν τον βρόγχο, τον πόνο και την απογοήτευση, η κυβέρνηση να διαλύει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην Δημόσια Διοίκηση, στο ηθικό των εργαζομένων που πέρα από τη συνεχή προπαγανδιστική διαπόμπευση για τα έργα του παλαιοκομματισμού και τα διαμεσολαβητικά συστήματα και την αδιαφάνεια που στήνει η κομματική χειραγώγηση του κράτους, το τσάκισμα των μισθών και την ανατροπή κάθε εγγύησης για αξιοπρεπή σύνταξη τώρα έρχεται και το περιπαιχτικό θέατρο περί δήθεν εκσυγχρονισμού, αξιοκρατίας, νέας δήθεν αντικειμενικής αξιολόγησης κ.ά.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ
Να έρθει σχέδιο με πολιτική συναίνεση, κοινωνική αποδοχή, σοβαρό και όχι προσχηματικό διάλογο με τους εργαζόμενους και την ΑΔΕΔΥ.
Ζητάμε να υπάρξει ευρύτερη δέσμευση για να σταματήσει το ράβε - ξήλωνε στην Δημόσια Διοίκηση , να αποκτήσουμε Δημόσια Διοίκηση ικανή και αποτελεσματική να συμβάλλει στην έξοδο της χώρας απο την κρίση. Άλλωστε η ιστορία δείχνει ότι χωρίς Δημόσια Διοίκηση πουθενά αυτό δεν έγινε κατορθωτό.
ΖΗΤΑΜΕ την άμεση απόσυρση γιατί η αναπαραγωγή της κρίσης, των παθογενειών στην Δημόσια Διοίκηση, του εκφυλισμού και του εκτροχιασμού των κομματικών ασκήσεων χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι ο λογαριασμός έρχεται βαρύτερος και ίσως με τέταρτο μνημόνιο στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους δημοσίους υπαλλήλους, τον ιδιωτικό τομέα, βαθαίνει τα γενικότερα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά αδιέξοδα.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και κάθε Ομοσπονδία, Σωματείο με αντίστοιχες μορφές όπως στην υποτιθέμενη αξιολόγηση Μητσοτάκη, να ανατρέψουμε στην πράξη την νέα υποκρισία, αυθαίρετη και διαλυτική παρέμβαση στο δημόσιο.
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Μετά την "αξιοκρατία"  επιλογής στελεχών στην εκπαίδευση, την παρωδία αξιολόγησης και καθαίρεσης των Διοικητών/Υποδιοικητών στα Νοσοκομεία, την ευνοιοκρατία και οικογενειοκρατία στην επιλογή μετακλητών και προσώπων σε πολιτικές θέσεις που μαρτυρά φατριασμό και κάστες σε βάρος των όσων πίστεψαν και αγωνίστηκαν για άλλα οράματα στον ΣΥΡΙΖΑ, τις ποσοστώσεις και το δούνε - λαβείν με τους ΑΝΕΛ, ειναι ώρα μαζί και στην συνέχεια των τωρινών αγώνων ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.
ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ και τον ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΦΑΤΡΙΕΣ που απομυζούν τον κόπο όλων μας!
Από τη Γραμματεία της ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου