Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Μέσω Βουλής ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία


Μέσω Βουλής ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία

Αθήνα
Μέσω της Βουλής και συγκεκριμένα της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων θα προχωρήσει ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία. Ο διάλογος διεξάγεται μετ’ εμποδίων, λόγω των αντιδράσεων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και φοιτητών.

Όπως ανακοίνωσε ο  πρόεδρος της Επιτροπής Κ.Γαβρόγλου, η Βουλή εγκαινιάζει σειρά συζητήσεων παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με στόχο «να καταγραφούν απόψεις ενός όσο το δυνατόν μεγαλύτερου φάσματος εμπλεκόμενων φορέων και εμπειρογνωμόνων με τα θέματα της εκπαίδευσης».
Η πρώτη φάση των συζητήσεων αυτών προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος.
Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου, ο οποίος έχει συζητηθεί με τα αρμόδια στελέχη των Κ.Ο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων, περιλαμβάνοντα τα εξής:
  • Τρίτη 9 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με φορείς εκπροσώπων δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ).
  • Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με τα προεδρεία των πρυτάνεων πανεπιστημίων, προέδρων ΤΕΙ και του αντίστοιχου οργάνου των Ερευνητικών Κέντρων, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.
  • Τρίτη 16 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με εμπειρογνώμονες.
  • Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με πρώην υπουργούς Παιδείας (Γ.Αρσένης, Μ.Γιαννάκου, Α.Διαμαντοπούλου).
  • Παρασκευή 4 Μαρτίου: Συνάντηση ενημέρωσης με τους μορφωτικούς ακολούθους των χωρών της ΕΕ.
  • Τρίτη 8 Μαρτίου και Τρίτη 15 Μαρτίου: Δύο συνεδριάσεις παρουσία του Ν.Φίλη, για να ολοκληρωθεί η συζήτηση των τελικών εισηγήσεων και η σύνταξη του τελικού κειμένου του πρώτου κύκλου συζητήσεων.
Οι συζητήσεις θα μεταδίδενται από το Κανάλι της Βουλής.
ΠΗΓΗ: in.gr logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου