Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση ΣΕΠΕΝΙ για τη βία που ασκήθηκε στους εκπαιδευτικούς στο Υπουργείο Παιδείας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα,08-03- 2018
Αρ. Πρωτ.: 125
Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A - 45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. - FAX: 26510 78747
Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr
ΠΡΟΣ
Μέλη
ΜΜΕ
Ανακοίνωση
για τη βία που ασκήθηκε στους εκπαιδευτικούς στο Υπουργείο Παιδείας
Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕΝΙ χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν δυναμικά στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, απαιτώντας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση ώστε να μπει τέλος στην πολιτική της αδιοριστίας που έχει επιβληθεί τα τελευταία οχτώ χρόνια με το πρόσχημα της εφαρμογής των μνημονίων.
Στο Υπουργείο Παιδείας
εκπαιδευτικοί – μέλη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωποι, με την επίδειξη αυταρχισμού των Μ.Α.Τ. που δίχως την παραμικρή αφορμή μάτωσαν και πάλι εκπαιδευτικούς αφού προηγουμένως εκτόξευσαν εναντίον τους δακρυγόνα. Αυτή η αναίτια επίθεση πήρε δυναμική απάντηση από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, που έχοντας ταξιδέψει από όλη την Ελλάδα κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα, έκαναν κατάληψη στο Υπουργείο Παιδείας και βροντοφώναξαν: «η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει»
Καταδικάζουμε τη βία της αστυνομίας και τη στάση του Υπουργείου Παιδείας που, με τους απαράδεκτους χειρισμούς αυτών που είχαν την ευθύνη την υπέθαλψε.
Συνεχίζουμε δυναμικά. Τα αιτήματα για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης που εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν την προμετωπίδα των διεκδικήσεων του κλάδου έφτασε η ώρα να δικαιωθούν.
ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου