Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ολοκληρώθηκαν, σήμερα, στις 28 Αυγούστου 2018 στο ΚΥΣΠΕ οι συνεδριάσεις που αφορούσαν τον δεύτερο κύκλο αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Του αιρετού το ΚΥΣΠΕ Ν. Φασφαλή
Ολοκληρώθηκαν, σήμερα, στις 28 Αυγούστου 2018 στο ΚΥΣΠΕ οι συνεδριάσεις που αφορούσαν τον δεύτερο κύκλο αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Από τις 1141 αιτήσεις Γενικής Αγωγής ικανοποιήθηκαν 445 ποσοστό 39% και από τις 68 Ειδικής Αγωγής ικανοποιήθηκαν 43 αιτήσεις ποσοστό 63,24%.
Και φέτος, καταγράφεται στα θετικά ότι οι διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών έγιναν έγκαιρα με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί που περιμένουν την πολυπόθητη απόσπαση να γνωρίζουν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην όποια περιοχή θα υπηρετήσουν.
Μετά τη σημερινή διαδικασία επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η πολιτική της Κυβέρνησης στην Παιδεία, που δεν είναι άλλη απ’ αυτή, των περιορισμών και της μείωσης των θέσεων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν το Δημόσιο Σχολείο.
Σήμερα, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ,
επαληθεύτηκε για άλλη μια φορά το απαράδεκτο σενάριο να «φροντίσει» η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να φανούν μειωμένα τα κενά αφού δεν σεβάστηκε τη γνώμη και την εισήγηση Διευθυντών Εκπαίδευσης που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την πραγματική εικόνα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής τους, αλλά αποδέχθηκε την πλασματική εικόνα των «κουτσουρεμένων» κενών που εισηγήθηκαν οι διορισμένοι της Περιφερειακοί Διευθυντές.
Ακόμη, θεώρησα απαράδεκτο να «κλείνουν» τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για την πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης των αποσπάσεων, με διάθεση συναδέλφων κοινών ειδικοτήτων από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Για τους παραπάνω λόγους ως Αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου αρνήθηκα για άλλη μία φορά να νομιμοποιήσω την εισήγηση αυτή για τα κενά και πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις απόσπασης.
Επανέλαβα τη θέση μου ότι οι άνθρωποι δεν είναι απλά αριθμοί, όπως το αντιλαμβάνεται η ψυχρή λογική του Υπουργείου.
Θέλω, επίσης, να δηλώσω για άλλη μια φορά και με ευκαιρία τη σημερινή μας συνεδρίαση ότι το ισχύον πλαίσιο που διέπει τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις δημιουργεί αδικίες και πρέπει να αλλάξει ριζικά. Θα παλέψω προς αυτή την κατεύθυνση και είμαι έτοιμος και οπλισμένος με τις θέσεις του κλάδου να συμβάλλω στην προσπάθεια αυτή.
Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω, δημόσια, τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου που, παρά την τελευταία μείωση του προσωπικού, εργάστηκαν αψηφώντας κόπο και ωράρια για να πετύχουμε το έγκαιρο των υπηρεσιακών μεταβολών φέτος.
Πιστός στις δεσμεύσεις μου και με βάση τις θέσεις του Κλάδου, θέλω να ξέρετε ότι ως Αιρετός όλων σας θα συνεχίσω να παλεύω για ισονομία, αντικειμενικότητα και διαφάνεια χωρίς κανέναν διαχωρισμό.
Ελπίζω ότι το Υπουργείο Παιδείας θα λάβει σοβαρά υπόψη του όσα κατέθεσα στη συνεδρίαση με βάση τις θέσεις του κλάδου και τα πραγματικά κενά της εκπαίδευσης και να ικανοποιηθούν σε μια επόμενη φάση, που πρέπει να γίνει άμεσα, όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις απόσπασης.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου