Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Να ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας αν θα υπάρχει διπλασιασμός των μονάδων συνθηκών διαβίωσης. Όχι άλλα παιχνίδια στην πλάτη των αναπληρωτών!

Να ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας αν θα υπάρχει διπλασιασμός των μονάδων συνθηκών διαβίωσης.
Όχι άλλα παιχνίδια στην πλάτη των αναπληρωτών!
           
  Αύριο 30 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιοχών για τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών και κανείς δεν γνωρίζει, μετά την απόφαση για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, αν θα διπλασιάζονται οι μονάδες συνθηκών διαβίωσης και αν αυτό ισχύσει, σε ποια ακριβώς σχολεία θα συμβεί.
Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.4283/14 οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία Θ και Ι κατηγορίας, διπλασιάζουν τις μονάδες συνθηκών διαβίωσης.
Οι μονάδες συνθηκών διαβίωσης Θ και Ι όταν ψηφίστηκε η σχετική διάταξη στον Ν.4283/14 ήταν οι υψηλότερες στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τώρα όμως με τη νέα μοριοδότηση υπάρχουν ακόμη υψηλότερες μονάδες (σχολεία ΙΑ ,ΙΒ και ΙΓ κατηγορίας).
Καθώς ο προηγούμενος νόμος δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής, θα παρουσιασθεί το τραγελαφικό φαινόμενο να διπλασιάζουν τις μονάδες συνθηκών διαβίωσης τα σχολεία Θ και Ι κατηγορίας, ενώ τα σχολεία ΙΑ ,ΙΒ και ΙΓ κατηγορίας στα οποία οι συνθήκες είναι δυσκολότερες να μην τις διπλασιάζουν.
Το υπουργείο Παιδείας, ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και η προθεσμία των δηλώσεων λήγει αύριο, δεν έχει γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους αναπληρωτές, τι ακριβώς θα ισχύσει ώστε να κάνουν τον ατομικό τους προγραμματισμό. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δημιουργεί επίσης δικαιολογημένες υπόνοιες ότι δεν είναι η ανικανότητα των διοικούντων η αιτία του προβλήματος, αλλά όλο αυτό έχει συμβεί για να μπορούν οι αρεστοί (που θα γνωρίζουν τι τελικά θα γίνει) να ευνοηθούν έναντι των ανυποψίαστων.
Το υπουργείο Παιδείας οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και να δώσει παράταση της προθεσμίας υποβολής ώστε όλοι να πάρουν τις αποφάσεις τους γνωρίζοντας τι θα συμβεί και όχι προσπαθώντας να μαντέψουν.
Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι εκτεθειμένο στα μάτια των εκπαιδευτικών παίζοντας ανεπίτρεπτα παιχνίδια για να ευνοήσει κάποιους σε βάρος των πολλών.


 
Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου