Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση από τον Αιρετό του ΚΥΣΠΕ

Αθήνα 9 Φλεβάρη 2011 



Σχετικά με τη συνεδρίαση της επιτροπής
για τις μεταθέσεις – αποσπάσεις 

Συνεδρίασε στις 9-2-2011 η επιτροπή που εξετάζει τα θέματα της αναμόρφωσης των Π.Δ. για τις μεταθέσεις, της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων και τις μοριοδοτήσεις των αποσπάσεων.

Σε ό,τι αφορά στις αποσπάσεις έγιναν δεκτές οι παρακάτω τροποποιήσεις – προσθήκες, με βάση τις παρατηρήσεις των συναδέλφων:

Συγκεκριμένα:

Στα κριτήρια για τις αποσπάσεις:
  
Η συνυπηρέτηση μοριοδοτείται για όλους με 10 μόρια και όχι μόνο για συζύγους εκπαιδευτικών. 

Στα κωλύματα αποσπάσεων:
Η παρ.δ που προέβλεπε:
«…όσοι ζητούν αποσπάσεις για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος, εάν δεν είχαν υποβάλει αίτηση μετάθεσης στην περιοχή όπου ζητούσαν να αποσπασθούν…», ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

Στη διαδικασία αποσπάσεων:

Στο τέλος προστίθενται τα εξής:
 «…Οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών ολοκληρώνονται μέχρι τέλος Ιουνίου. Οι αποσπάσεις εξετάζονται μετά τη διαδικασία των μόνιμων διορισμών, οι οποίοι έπονται των μεταθέσεων…».
«…Σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκπαιδευτικών για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί σοβαροί έκτακτοι λόγοι απόσπασης τα συμβούλια με ομόφωνη απόφασή τους μπορούν να εισηγηθούν την απόσπασή τους…»

Στην επιτροπή συνεχίζεται η συζήτηση για τα κριτήρια των μεταθέσεων, όπου κατατέθηκαν, καταρχήν, οι εξής προτάσεις:
«…Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατατάσσονται σε 12 κατηγορίες και όχι 10, όπως ήταν της Πρωτοβάθμιας…»
«Η κατάργηση ως προϋπόθεσης, για μετάθεση, της τριετίας για τους νεοδιόριστους και της διετίας για τις άλλες κατηγορίες». Κατατέθηκε από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.  
                                     Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου