Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Γιάννενα: Παραδόθηκε η δεύτερη φάση της κυκλοφοριακής μελέτης

Παραδόθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών η δεύτερη φάση της κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία μετά την επεξεργασία που θα γίνει, θα κατατεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της μελέτης αυτής, δίνει το πράσινο φως για την υποβολή στο ΕΣΠΑ, μελετών που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης και αφορούν σε σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.
Η πρώτη μελέτη που έχει ολοκληρωθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και θα κατατεθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ, αφορά στην πεζοδρόμηση ενός μεγάλου δικτύου οδικών αξόνων, έργο που θα δώσει άλλη όψη στο κέντρο των Ιωαννίνων. Η παρέμβαση αυτή περιλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ.
Μεταξύ των άλλων, οι δρόμοι που προβλέπεται να πεζοδρομηθούν είναι, οι Μιχαήλ Αγγέλου, Γρηγορίου Σακκά και Βλαχλείδη. Σε συνδυασμό με τους πεζοδρόμους στην Μπότσαρη και Μουλαιμίδου δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο, στον εμπορικό ιστό της πόλης. Στην ίδια μελέτη περιλαμβάνονται οι πεζοδρομήσεις στις οδούς Παπαδοπούλου, Παπάζογλου, Αραβαντινού, Λόρδου Βύρωνα, στα δρομάκια πέριξ αυτής και Κωλέττη.
Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, δίνεται η δυνατότητα να περπατήσει κάποιος άνετα και με ασφάλεια στην καρδιά της αγοράς των Ιωαννίνων και στο ιστορικό κέντρο. Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εκπονείται δεύτερη μελέτη για πεζοδρομήσεις στην πλατεία Τοσίτσα και την οδό Τοσίτσα, την πλατεία Χατζηκώστα, και σε όλους τους δρόμους του ιστορικού κέντρου, μεταξύ Κουντουριώτη, Καλάρη και Ανεξαρτησίας.
Για τη Δημοτική Αρχή, προτεραιότητα αποτελεί και η ανάπτυξη δικτύων ποδηλατοδρόμων. Η προεργασία που γίνεται αφορά στην ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου από τον Μάτσικα μέχρι την Ακτή Μιαούλη, με αξιοποίηση και των τμημάτων που ήδη έχουν κατασκευαστεί και στην διαμόρφωση ποδηλατόδρομου από το κέντρο της πόλης μέχρι το Πανεπιστήμιο.
«Η Δημοτική Αρχή, με την ανάληψη των καθηκόντων της, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην διαφύλαξη των κοινόχρηστων χώρων, όπως είναι τα πάρκα, οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια. Η απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων είναι αυτονόητη.
Δυστυχώς αυτό που παρατηρείται είναι ότι πολλοί οδηγοί δεν συμμορφώνονται με αυτό και εξακολουθούν να παρκάρουν ανεξέλεγκτα, χωρίς να σέβονται ούτε τους χώρους αυτούς, ούτε τους συμπολίτες μας.
Οι έλεγχοι από την Δημοτική Αστυνομία θα είναι συνεχείς και οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται στο εξής θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές», καταλήγει η ανακοίνωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου