Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνάντηση με την Υφυπουργό ΠΔΒΜΘ κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
apelf@hotmail.com   www.pasykaga.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ ΒΕ)
                                                                         thessaloniki@deutsch.gr   www.deutsch.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνάντηση με την Υφυπουργό ΠΔΒΜΘ κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 στη 13.30 μμ
(Προπύλαια – Αθήνα)

    Σήμερα, Δευτέρα 6/6/2011, οι εκπρόσωποι των Δ.Σ των επιστημονικών ενώσεων ΠΕ05 και ΠΕ07 είχαν συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Χριστοφιλοπούλου, όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε κα Μαυροματάκη, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου κα Κουτσουδάκη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής κος Καρατσιομπάνης, και η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής κα Τσιχλή, έγιναν δεκτοί από την Υφυπουργό καθώς και από το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ κο Κουλαϊδή και τον Ειδικό Γραμματέα, κο Κοντογιάννη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι βουλευτές κος Καρύδης (ΠΑΣΟΚ), κος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ) ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Γερμανικής στην Ελλάδα κος Παπαβασιλείου καθώς και 2 εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ: η κα Ζωγραφάκη και ο κος Παπαχατζής, στους οποίους και από τη γραμματεία της Υφυπουργού δεν επετράπη η είσοδος.
   Μετά από τις εισηγήσεις των Προέδρων των επιστημονικών ενώσεων και τις παρεμβάσεις του Γενικού Γραμματέα ως προς τα αριθμητικά στοιχεία που αφορούν τους εκπαιδευτικούς των 2 ειδικοτήτων, η Υφυπουργός δεσμεύτηκε για τα εξής:
α) Τόνισε πως δεν πρόκειται να χαθεί καμία οργανική θέση και δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα απολύσεων.
β) Δεν είχε καν ενημερωθεί για τη σημερινή εγκύκλιο σχετικά με την επιλογή γλώσσας στη β και γ γυμνασίου, που δημοσιεύθηκε από το γραφείο του Διευθυντή Σπουδών Δ/ βάθμιας κου Μερκούρη. Επ αυτού δε γνώριζαν επίσης ούτε ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας. Η εγκύκλιος αυτή θα ανακληθεί, με τη δημοσίευση αύριο κιόλας, μιας διορθωτικής που θα διευκρινίζει την ύπαρξη μιας μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία στη Στ Δημοτικού, τη Β και τη Γ Γυμνασίου, θα ισχύει κανονικά το παρόν σύστημα.
γ) Δεν προτίθεται να ανακαλέσει τις Υπουργικές Αποφάσεις για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.
δ) Είναι θετική για δημιουργία οργανικών στην πρωτοβάθμια, αλλά δεν έχει κανένα ανακοινώσιμο δεδομένο ακόμα.
ε) Σχετικά με τους συναδέλφους ΑΜΩ, διευκρίνισε πως αν, μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων της επόμενης σχολικής χρονιάς και των σχετικών αναγκών, υπάρξει ανάγκη για αναπληρωτές, δεν αποκλείεται να καλέσει. Έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να πιστωθεί ο σχετικός λογαριασμός.
στ) Οι διοριστέοι του 08 που είναι σε εκκρεμότητα θα διοριστούν , εφόσον υπάρχει ήδη το σχετικό ΦΕΚ και η δέσμευση του Υπουργείου για σταδιακή απορρόφησή τους.

Επειδή όμως, τα βασικά ερωτηματικά ως προς τα νέα εργασιακά και εκπαιδευτικά δεδομένα που διαμορφώνονται, δεν απαντήθηκαν οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι και τα ΔΣ των Επιστημονικών φορέων αποφάσισαν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων Γαλλικής και Γερμανικής αποφάσισαν τη συνέχιση της συλλογικής κινητοποίησής και ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ

 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
τους συναδέλφους, τους γονείς και κηδεμόνες και όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 στη 13.30 μμ στα Προπύλαια.
Εγκύκλιοι Χριστοφιλοπούλου: Επιβολή και όχι επιλογή γλώσσας στους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας 2500 εκπαιδευτικοί Γαλλικής – Γερμανικής στον «αέρα»

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ:
- Να μην περάσει η «γλώσσα» των περικοπών
- Να ανακληθούν τώρα οι εγκύκλιοι Χριστοφιλοπούλου για τη δημιουργία «γαλλόφωνων» και «γερμανόφωνων» σχολείων
- Καμιά απόλυση μόνιμου εκπαιδευτικού

Καλούνται οι συνάδελφοι της επαρχίας να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση.
Ήδη έχει κανονιστεί η μετάβαση των συναδέλφων από τη Θεσσαλονίκη με πούλμαν που θα ξεκινήσουν στις 5.00 πμ.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου