Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Δήμος Ιωαννιτών:Εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας οργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται την Τρίτη 5 Ιουνίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ιωαννιτών με τις αρμόδιες υπηρεσίες του –καθαριότητας και πρασίνου- προγραμματίζουν την Τρίτη, καθαρισμό κι εργασίες καλλωπισμού στο Πάρκο Πυρσινέλλα. Καλούν δε τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης να παραστούν τόσο για να παρακολουθήσουν από κοντά το έργο των τομέων καθαριότητας και πρασίνου όσο και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του πιο όμορφου σημείου των Ιωαννίνων, του σημείου που αποτελεί πνεύμονα για το λεκανοπέδιο.
Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί και θα διαρκέσει ως αργά το μεσημέρι.
Την ίδια ημέρα, με πρωτοβουλία της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Τμήματος Εθελοντισμού του Δήμου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο αισθητικό δασύλλιο της πόλης.
Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και αποσκοπούν στην συμβολή όλων για την πρόληψη των πυρκαγιών. Οι μαθητές του 19ου  και του 26ου Δημοτικού Σχολείου θα μετέχουν στις δραστηριότητες αυτές που θα αναδείξουν τα οφέλη του δάσους, την υποχρέωση όλων μας να προστατεύουμε το περιβάλλον και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε για την πρόληψη των πυρκαγιών.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη στις δέκα το πρωί, στο πιο ψηλό σημείο του αισθητικού δασυλλίου της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου