Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ένσταση για τα πειραματικά

 

Από την ερχόμενη εβδομάδα, στις 19 Μαρτίου και μέχρι τις 29 του μήνα θα γίνουν οι αιτήσεις για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία, στα Γιάννενα, στο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας.

Ωστόσο, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από όλη τη χώρα έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κηρυχτεί αντισυνταγματικός και παράνομος ο τρόπος εισαγωγής των μαθητών στα συγκεκριμένα σχολεία, με εξετάσεις.  Συνολικά, έχουν προσφύγει 16 σύλλογοι γονέων και 73 γονείς μαθητών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά, δημιουργούνται ανισότητες μεταξύ των παιδιών που μπήκαν με το προηγούμενο σύστημα (κλήρωση) και αυτών που θα μπουν με το νέο. Οι προσφεύγοντες γονείς θεωρούν ότι τίθεται σε αμφιβολία η ολοκλήρωση των σπουδών των παιδιών στο σχολείο που φοιτούν σήμερα, ενώ προσθέτουν ότι δεν έχουν καθοριστεί οι λεπτομέρειες διεξαγωγής των εξετάσεων, η εξεταστέα ύλη κ.α. Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το νέο καθεστώς, οι μαθητές των πρότυπων δημοτικών σχολείων, για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα πρότυπα γυμνάσια, θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις, ενώ με το παλαιό σύστημα δεν χρειαζόταν να υποβληθούν σε δοκιμασία. Επίσης, θεωρούν ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας, ενώ ταυτόχρονα η προσβαλλόμενη απόφαση είναι και παράνομη, καθώς δεν δημοσιεύθηκε στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η διαδικασία των αιτήσεων πάντως ξεκινάει την προσεχή Τρίτη, τις ώρες λειτουργίας του Πειραματικού Γυμνασίου. Εκτός της πρωινής λειτουργίας, η επιτροπή θα λειτουργήσει και απογευματινές ώρες την Τετάρτη 27/3, από 5:00 μ.μ έως 7 μ.μ. και την Παρασκευή 29/3, από 2:00 μ.μ. έως 5:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου