Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Τι ισχύει για την πρωινή προσευχή και την ασφάλεια των μαθητών Δημοτικού Σχολείου


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Α) Για την πρωινή προσευχή
«Σύμφωνα με το Π.Δ. 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α’) – αρθρο 13, παρ. 5, εδαφ. 3 α&β και παρ. 10 εδαφ. δ, σας επισημαίνουμε ότι:
Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν τα τμήματά τους. Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο συγκέντρωσης χωρίς να  συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές του που προσεύχονται».
Β) Για την ασφάλεια μαθητών
«Σύμφωνα με τη με αριθμ, 2368/Γ2/9-1-2007 Εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  υποχρεούνται να φροντίζουν, ώστε οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου να παραμένουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.
Με αυτόν τον τρόπο διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών και αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του.
Οι γονείς εισέρχονται στο σχολείο κατά τις προγραμματισμένες ώρες συναντήσεων με τους δασκάλους των τάξεων και μετά από άδεια του Διευθυντή του σχολείου».
Με τη λήξη της προσευχής οι θύρες εισόδου-εξόδου με ευθύνη των εφημερευόντων εκπαιδευτικών, θα ανοίγουν μόνο για τα επόμενα 2-3 λεπτά, για να εισέρχονται οι μαθητές που έχουν καθυστερήσει να προσέλθουν, απευθύνοντας σχετική παρατήρηση στους ίδιους και στους συνοδούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου