Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Παίζουν με τα «νεύρα» 4.604 φοιτητών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ούτε αυτή την εβδομάδα δεν θα ανακοινωθούν   απ το υπουργείο Παιδείας, τα ονόματα   των φοιτητών που εγκρίνεται η αίτηση μετεγγραφής από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο και από ΤΕΙ σε ΤΕΙ, ανέφερε σήμερα στο esos πηγή του υπουργείου.
Η ίδια πηγή μας δήλωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί τις επόμενες ημέρες.
ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Η καθυστέρηση ανακοίνωσης των μετεγγραφών  έχει προκαλέσει την οργή των φοιτητών:
Αντιπροσωπεύοντας πολλούς πρωτοετείς φοιτητές λαμβάνω το θάρρος να επικοινωνήσω μαζι σας ορμώμενη από την εκπομπή του κ.Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 που προβλήθηκε 10/6/2013 στην οποία ήταν καλεσμένος ο υπουργός παιδείας.Εκτιμώ πολύ το γεγονός που μας δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσουμε τελικά παρά τις οικονομικές δυσκολίες.Kαι πραγματικά ευχαριστώ και ευγνωμονώ όποιον είχε τη πρωτοβουλία αυτή με τις έκτακτες μετεγγραφές!Είτε είναι ο ίδιος ο υπουργός,είτε κάποιος άλλος.Όμως δε μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός πως η πραγματοποιήση των μετεγγραφών έχει καθυστερήσει πάρα μα πάρα πολύ με αποτέλεσμα η αγωνία μας για το αν τελικά θα σπουδάσουμε ή όχι να μην έχει τελειωμό!Ο υπουργός δηλώσε στην εκπομπή που προανέφερα πως θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τη τότε τρέχουσα 'βδομάδα!Πράγμα το οποίο όπως θα γνωρίζετε κι εσείς ΔΕΝ έγινε!Δηλαδή για πόσο ακόμα θα αναμένουμε;Το υπουργείο δε μας λυπάται καθόλου;To ενοίκιο του Ιουνίου που πολλές οικογένειες , κι αν , με δανεικά έδωσαν δε το σκέφτηκαν;Γιατί αργούν τόσο τα αποτελέσματα;Γιατί έπρεπε να φτάσουμε Ιούνη μήνα ενώ μας έλεγαν από τον Ιανουάριο πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις;!ΈΞΙ μήνες έχουν περάσει κι ακόμα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία!Παρά τις λίγες αιτήσεις που ανέφερε ο ίδιος ο υπουργός!Είμαι περίπτωση ανενεργού φοιτητή.Δηλαδή πέρασα σε ένα πανεπιστήμιο αλλά δε κατάφερα να πάω λόγω οικονομικών!Για πόσο ακόμα θα αγωνιώ για το αν θα γίνει το όνειρο μου να σπουδάσω πραγματικότητα;;;Το δικό μου αλλά και πολλών άλλων πρωτοετών;!Γιατί εσείς μας πάτε από 'βδομάδα σε 'βδομάδα;;;;Παρακαλώ πολύ,βοηθήστε μας με την άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων.
Με εκτίμηση,μία πρωτοετής που ελπίζει να γίνει φοιτήτρια.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων  θα δοθεί  στους φοιτητές  προθεσμία ενστάσεων  . Αυτό σημαίνει ότι οι  φοιτητές θα δώσουν και την εξεταστική του Ιουνίου και στο μετεγγραφόμενο τμήμα θα φοιτήσουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος.
 Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων  έληξε  στις 26 Απριλίου.
  κατατέθηκαν  4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10%. Αυτές οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν, έχουν γίνει αντικείμενο επεξεργασίας.
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος  σχετικά με τις μετεγγραφές  δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα: «Και επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα το Σεπτέμβριο, δηλαδή με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10% - γιατί φέτος αφορούσε τις εισακτέους του 2012 - μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και στους εισακτέους του 2011» .
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης είχαν  οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ ή τις 15.000 ευρώ για Ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ 19α (Ν. 4115/2013).
Ο υπουργός για τον αποκλεισμό των φοιτητών εισαγωγής με το 10% από τις μετεγγραφές
Απάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου σχετικά την επίλυση θέματος που αφορά τον αποκλεισμό των πρωτοετών φοιτητών εισαγωγής με το 10% από τις μετεγγραφές, διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο παιδείας, ύστερα από σχετική αναφορά του Βουλευτή Ν. Νικολόπουλου. Για να δείτε την απάντηση του υπουργού Παιδείας κάνετε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου