Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Troika story: Ο πιο καλός ο μαθητής είναι ο... νέος

Έλεγχος με απαιτήσεις από τους δανειστές

Σκληρά μέτρα από τους νέους υπουργούς, χάριν των τροϊκανών
Η τρόικα επανέρχεται και η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πογκρόμ, περικοπές και λουκέτα. Η κυβέρνηση ετοιμάζει αντεπίθεση μέτρων από τους νέους υπουργούς, ώστε να καλύψει το χαμένο χρόνο και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επικεφαλής της τρόικας.
Βρε καλώς τους... Βρε καλώς τους...
Η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους δανειστές έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας, με την παρουσία και του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα έχει προηγηθεί το πρωί της ίδιας μέρας σύσκεψη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και του κ. Μητσοτάκη για να κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Σε αυτή τη συνάντηση το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί να αποδείξει στους ελεγκτές ότι η νέα κυβέρνηση έχει μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στην εκτέλεση των συμφωνηθέντων με την τρόικα και ειδικά στα υπουργεία όπου το προηγούμενο διάστημα παρουσιάστηκαν μεγάλες καθυστερήσεις.
Εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, που θα προταθούν στην τρόικα, με στόχο να αποσπάσουν παράταση της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως τον Σεπτέμβρη.
 
Περισσότερα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου