Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Μίκης προς Ρεπούση: «Είναι προνόμιο να ζεις στην Ελλάδα»

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Δριμύτατη επίθεση στην «ψευτοαριστερά» και στους «εθνομηδενιστές», όπως τους αποκάλεσε, εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο Θεοδωράκης απευθύνθηκε και στην κ. Ρεπούση τονίζοντας ότι είναι προνόμιο της που ζει στην Ελλάδα.

Μίκης προς Ρεπούση: «Είναι προνόμιο να ζεις στην Ελλάδα»
Σύμφωνα με το cretalive, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 30 Μαϊου, με θέμα την «Ιστορία των Κρητικών Επαναστάσεων» χαρακτήρισε τη σημερινή αριστερά «λεπτεπίλεπτη», ενώ έκανε σφοδρή επίθεση στους «ανθέλληνες» και τους «απάτριδες».
Όπως είπε: «Πατρίδα δεν είναι μόνο να λες λόγια και να κάνεις δικτατορία. Πατρίδα είναι και ο Σολωμός, ο Καβάφης, είναι η τέχνη και οι θυσίες που έγιναν. Θέλει δύναμη μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα και τη βρωμιά να στέκεσαι και να λες ότι είσαι πατριώτης». Τόνισε επίσης, πως είναι ριζωμένος αριστερός και πως αυτή η ρίζα της αριστεράς που έχει μέσα του προέρχεται από τη ρίζα της ελληνικής επανάστασης. «Έγινα αριστερός γιατί αυτοί που μίλησαν πρώτοι για κομμουνισμό, τους είδα να θυσιάζονται. Δεν ήταν άνθρωποι του γραφείου. Ήταν παλικάρια, ήταν άνθρωποι της δράσης».

Αναφερόμενος στην κυρία Ρεπούση τόνισε: «Είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία! Αυτός ο αέρας που αναπνέεις και αυτά που βλέπεις δεν έγιναν έτσι, έγιναν από πατριώτες».

Διαβάστε ακόμη: «Μύθοι» και «αλήθειες» για το Ζάλογγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου