Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΑΜΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ, ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΗ;

 

 

 

Άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη

Οδηγεί την Ελλάδα σε περιπέτειες, τη ΔΗΜΑΡ σε αφανισμό και αδικεί κάθε Ελληνα χάρη των κομματόπαιδων της ΕΡΤ - Ούτε τη στήριξή του δε χρειάζεται η κυβέρνηση γιατί η αλλαγή της στάσης του ήταν επιεικώς ύποπτη

Εθεσε εαυτόν και την ΔΗΜΑΡ εκτός κυβέρνησης ο κ. Κουβέλης με την τορπίλη που εξαπέλυσε χάριν της κομματικής πελατείας του στην πάλαι ποτέ ΕΡΤ. Ακόμη και να θέλει, δεν πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση, παρότι οι δύο άλλοι αρχηγοί για λόγους πολιτική ευγένειας του δίνουν τυπικά την δυνατότητα επιλογής. Περιττό. Η ΔΗΜΑΡ έκανε δυστυχώς συνειδητά και μετά από κάποιες άγνωστες προς το παρόν διεργασίες μια κίνηση που θα μπορούσε σήμερα να ‘χει ρίξει την κυβέρνηση, να ‘χει στείλει την χώρα σε εκλογές, και κατά πάσα πιθανότητα εκτός Ε.Ε. Δεν είναι τυχαίο ότι Σόιμπλε, Ολι Ρεν και ΔΝΤ έσπευσαν να προειδοποιήσουν ότι τελειώνουμε… Αυτά, ως έμπειρος πολιτικός τα γνώριζε ασφαλώς ο κ. Φ. Κουβέλης και έκανε την επιλογή που έκανε. Ας ακολουθήσει λοιπόν τον δικό του δρόμο. Η κυβέρνηση Ν.Δ. και Πασόκ δεν θα πρέπει να περιμένει ούτε την ψήφο ΑΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ. Δεν χρειάζεται καμία στήριξη από ένα κόμμα που στο πιο κρίσιμο σημείο πήγε να της τραβήξει το χαλί κάτω απ’ τα πόδια.


Είναι λυπηρό το ότι η ΔΗΜΑΡ επέλεξε μ’ αυτόν τον τόσο ριψοκίνδυνο τρόπο, να κλείσει ένα κεφάλαιο πολιτικού πολιτισμού και διακομματικής συνεργασίας για την σωτηρία της Ελλάδας εντός Ε.Ε. Είναι ακόμη πιο τραγικό ότι έκανε αυτή την επιλογή, με αφορμή ή χάριν της διατήρησης του ΣΤΑΤΟΥΣ ΚΒΟ σε έναν απ’ τους πιο διεφθαρμένους και σάπιους τομείς του ελληνικού Δημοσίου. Την «προβλημάτισε» η απώλεια θέσεων 2000 ατόμων, διορισμένων στην πλειοψηφεία τους απ’ τα κόμματα κι όχι το ότι τόσοι και άλλοι τόσοι χάνουν κάθε εβδομάδα την δουλειά τους στην Ελλάδα της κρίσης. Ας πάει λοιπόν στο καλό η Δημοκρατική Αριστερά κι ας περιμένει κανα συγχωροχάρτι απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι άλλο έχει τέλος πάντων στο πολιτικά θολό μυαλό της. Ετσι κι αλλιώς όπως είχε καταντήσει η κατάσταση, μόνο εμπόδια έβαζε. Καλοί άνθρωποι, αλλά λίγοι για τέτοιες δυσκολίες τουλάχιστον. Ουδείς τους κακίζει και κανείς δεν πρέπει να τους διασύρει παρότι όλη η χώρα αναρωτιέται «καλά, δεν λυπάσαι ολόκληρη Ελλάδα κύριε Φώτη; Μόνο τα κομματόπαιδα της ΕΡΤ σε νοιάζουν;»

Με την ΔΗΜΑΡ παρελθόν, η ευθύνη της Ν.Δ. να συνεννοείται εφ εξής πολύ καλύτερα και αμεσότερα με το Πασόκ, είναι ακόμη μεγαλύτερη. Όπως επιβάλλεται εφεξής και ο έλεγχος ορισμένων ακραίων στοιχείων, που εξωθούν σε βεβιασμένες αποφάσεις και άνευ λόγους συγκρούσεις «δι’ ασήμαντον αφορμή». Το ζήτημα παραμένει: ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! Και για όλα τα’ άλλα… καλή καρδιά. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Το ίδιο ισχύει και για τη σαβούρα. Να που καμιά φορά πετιέται έξω μόνη της. Καλοσύνη της και καλό νέο ξεκίνημα.

Υ.Γ.: Αμα ξυπνήσουμε ένα καλοκαιριάτικο πρωινό σαν τους Κύπριους τι θα έχεις να λες κύριε Φώτη; Σε έπιασαν οι ευαισθησίες σου, σαν τη Γαρμπή; Οδηγείς την Ελλάδα ήδη σε περιπέτεια, τη ΔΗΜΑΡ σε πολιτικό εξευτελισμό και αφανισμό και τον εαυτό σου εκεί που δεν του αξίζει. Μακάρι η ξαφνική αλλαγή στη στάση σου να ήταν από πολιτική άνοια και όχι από γύρευε ποια σκοπιμότητα. Κρίμα και πάλι κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου