Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΑΛΛΟΝ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμό

Τη Δευτέρα ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ενώ, όπως όλα δείχνουν, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ θα γίνει πιθανότατα αύριο το απότευμα.

Στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμό
Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της συνεργασίας της δικομματικής κυβέρνησης, ενώ θέμα εικοσιτετραώρου είναι η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου, η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μακριά από τηλεοπτικές κάμερες και μικρόφωνα.
Η ορκωμοσία των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. (Πηγή: ΑΠΕ)
Υπεβλήθησαν οι παραιτήσεις
Χθες τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και επισήμως οι κ.κ Μανιτάκης, Ρουπακιώτης καθώς και οι υφυπουργοί Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη και Παιδείας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, που επίσης προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Μανιτάκης, προσερχόμενος νωρίτερα στο υπουργείο, άσκησε εμμέσως κριτική για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ, δηλώνοντας ότι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο δεν είναι οι απολύσεις.
Συνεχίζεται ο διχασμός στη ΔΗΜΑΡ
Την ίδια ώρα, αιχμηρή κριτική ασκούν με κοινή ανακοίνωσή τους τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που διαφώνησαν έντονα με την απόφαση απόσυρσης του κόμματος από την κυβέρνηση.
Οι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη μιλούν για άλμα στο κενό και πως «η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση».
Αναφέρουν επίσης ότι «η κίνηση αυτή επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών».
ΚΚΕ: Θα κλιμακωθεί η επίθεση εναντίον του λαού
«Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και η νέα προγραμματική συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, μέσα από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που είναι προ των πυλών» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του, στο οποίο προστίθεται ότι «ο λαός έχει πλούσια πείρα για να διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες, για την αντιμετώπιση της δικής του σκληρής πραγματικότητας, στις διάφορες μεταμφιέσεις της κυβέρνησης ή σε κάποια άλλη κυβέρνηση που θα υποκλίνεται στον καπιταλιστικό "μονόδρομο" και την ΕΕ».
«Σήμερα είναι ακόμη πιο αναγκαία η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η στήριξη της ενωτικής του πρότασης και η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αναφέρει: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναζητούν μια νέα προγραμματική συμφωνία και ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα κλιμακώσει την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και του αυταρχισμού. Όσο μεγαλώνει η κοινωνική τους απομόνωση και η πολιτική τους απαξίωση, όσο γίνονται πιο ξεκάθαρα τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής, τόσο φαίνονται πιο αποφασισμένοι να διαλύσουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα και κάθε δημόσιο αγαθό.
Τα σχέδιά τους, όμως, για τη διάλυση της ΕΡΤ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έκαναν σε όλους ξεκάθαρο ότι ο αγώνας ενάντια στη λιτότητα είναι αλληλένδετος με αυτόν της υπεράσπισης της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχία του μνημονίου, αλλά και κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα και τις προσδοκίες της πλειοψηφίας της κοινωνίας για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.
Ευ. Βενιζέλος: Συμβόλαιο για κυβέρνηση τετραετίας
ΔΗΜΑΡ: Ξέσπασε εμφύλιος για την αποχώρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου