Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων

Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, αναπληρωματικός αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε., τηλ.: 6932817359, e-mail: stefsintos@gmail.com

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Σειρά διαλέξεων, Σάτιρα, λογοτεχνία και κοινωνία: Όψεις μιας σοβαρής σχέσης

Σειρά διαλέξεων, Σάτιρα, λογοτεχνία και κοινωνία: Όψεις μιας σοβαρής σχέσης

  • Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, ώρα 8:30 μ.μ.
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»
Είσοδος ελεύθερη
Σειρά διαλέξεων, Σάτιρα, λογοτεχνία και κοινωνία: Όψεις μιας σοβαρής σχέσης
Τάκης Καγιαλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
«Ο σατιρικός Σεφέρης»
Ο Τάκης Καγιαλής είναι Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex, στην Αγγλία, και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το New York University, στις ΗΠΑ, όπου φοίτησε ως υπότροφος των ιδρυμάτων Fulbright και Woodrow Wilson. Δίδαξε νεοελληνική και συγκριτική φιλολογία αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες (στο Queens College του City University of New York) και ακολούθως στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ήταν, επίσης, ιδρυτικό στέλεχος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, στη Θεσσαλονίκη, όπου σχεδίασε και διηύθυνε μεγάλο αριθμό ερευνητικών δράσεων και προγραμμάτων ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Γλώσσας και Λογοτεχνίας για 17 χρόνια (από το 1994 ως το 2011).
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη μοντέρνα ποίηση, στην πεζογραφία του 19ου αιώνα, στην ιστορία της λογοτεχνικής κριτικής, στην αυτοβιογραφία ως λογοτεχνικό είδος, στη λογοτεχνία στην εκπαίδευση και στην ψηφιακή φιλολογία. Έχει εκδώσει, μεταξύ άλλων, μονογραφίες για τη «γενιά του ‘30» και για τον πεζογράφο Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή• έχει επίσης επιμεληθεί, σε συνεργασία με τον Ευριπίδη Γαραντούδη, την ανθολογία Ο Σεφέρης για νέους αναγνώστες (που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ίκαρος το 2008) και, σε συνεργασία με την Αναστασία Νάτσινα, ένα διεθνή συλλογικό τόμο για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας σε περιβάλλοντα εξ αποστάσεως, διαδικτυακής και «μεικτής» μάθησης, που κυκλοφόρησε στο Λονδίνο το 2010. Υπό έκδοση βρίσκεται μια εκτενής μονογραφία για την ανάγνωση της υλικής αρχαιότητας στον Καβάφη και ένας τόμος με δώδεκα μελέτες του για τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό μοντερνισμό.


Διοργάνωση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Φιλοσοφική Σχολή - Τμήμα Φιλολογίας, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου