Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Μεταθέσεις αναπληρωτών με υπηρεσιακό σημείωμα υπουργού


Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Το ζήτημα που προκύπτει δεν είναι οι μεταθέσεις που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, αλλά τα ερωτηματικά που προκύπτουν; 

Ερωτηματικά προκαλεί στην κοινότητα των εκπαιδευτικών η συνεχιζόμενες μεταθέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στις αποφάσεις “βαφτίζονται” μετακινήσεις, οι οποίες γίνονται με υπηρεσιακό σημείωμα του υπουργού  Παιδείας.
Σήμερα ο  νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε απόφαση με την οποία μετακινείται αναπληρώτρια από τη Β Ηρακλείου στη Β Ξάνθης, η οποία προσλήφθηκε στις 2 Νοεμβρίου. Στην υπουργική απόφαση δεν αναφέρεται ο λόγος μετάθεσης.
Ανάλογες μεταθέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών είχε υπογράψει και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, για λόγους υγείας, κάτι βέβαια που δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
Το ζήτημα που προκύπτει δεν είναι οι  μεταθέσεις που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, αλλά τα ερωτηματικά που προκύπτουν;
1ον Οι μεταθέσεις έγιναν διότι οι αναπληρωτές αντιμετώπισαν σοβαρούς λόγους υγείας, μετά την αίτηση για διορισμό; Αν είναι έτσι καλώς ο υπουργός, έστω και παράτυπα, υπέγραψε τις μεταθέσεις.
2ον  Εάν οι αναπληρωτές γνώριζαν το πρόβλημα ασθένειας κι έκαναν αίτηση διορισμού σε νησί, τότε ο υπουργός Παιδείας   ανοίγει “παράθυρο” μεταθέσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Δηλαδή, στο πλαίσιο της ισονομίας, και άλλοι αναπληρωτές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορούν να ζητήσουν μετάθεση.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου