Στέφανος Σίντος

Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, αναπληρωματικός αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε., τηλ.: 6932817359, e-mail: stefsintos@gmail.com

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι καρατομήσεις και οι αυθαίρετες μετακινήσεις στελεχών συνεχίζονται στις δημόσιες υπηρεσίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι καρατομήσεις και οι αυθαίρετες μετακινήσεις στελεχών
συνεχίζονται στις δημόσιες υπηρεσίες
Μετά τις αυθαίρετες τοποθετήσεις, μετακινήσεις και καρατομήσεις στελεχών στο Υπουργείο Εργασίας, στο Υπουργείο Γεωργίας, στα Νοσοκομεία, στους Δήμους κ.λπ., τώρα ήρθε η σειρά του Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Μπακαλέξη, να προχωρήσει σε «αξιοκρατικές» και «διαφανείς» τοποθετήσεις στελεχών στις υπηρεσίες του.
Όπως καταγγέλλει η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ/ΕΤΑΜ (Δελτίο Τύπου 17/02/2017), ο διοικητής του ΙΚΑ προχώρησε σε αυθαίρετες μετακινήσεις στελεχών, προκειμένου να στήσει ένα καταδικασμένο, από χρόνια, στη συνείδηση των εργαζομένων πελατειακό – κομματικό κράτος ώστε να κλείσουν τα μάτια και το στόμα τους. Μάλιστα, ο κ. Μπακαλέξης, προχώρησε και σε μετακίνηση – δίωξη εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων – ο μοναδικός που μετακινήθηκε – επειδή προφανώς δεν του άρεσαν οι θέσεις και οι απόψεις του.
Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
  • Καταγγέλλει τις αυθαίρετες μετακινήσεις που έγιναν στο ΙΚΑ και ζητά την άμεση ανάκλησή τους
  • Ζητά την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τις τοποθετήσεις στελεχών.
Η κοινωνική ασφάλιση και οι θέσεις ευθύνης στο δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο κανενός διοικητή και καμίας πολιτικής ηγεσίας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου