Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Δωράκι του Αλέξη στους μαθητές: Διπλές Πανελλήνιες!


http://www.protagon.gr/wp-content/uploads/2017/08/184561-e1503980198234.jpg

Ανδρέας ΖαμπούκαςΑνδρέας Ζαμπούκας 

 

Ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σε λίγες μέρες στην ΔΕΘ ότι καταργούνται οι Πανελλήνιες. Ετσι θα πιστωθεί άλλο ένα επίτευγμα στο ηρωικό αφήγημα της Αριστεράς. Και τώρα η πραγματικότητα. Οχι μόνο δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες αλλά θεσμοθετούνται διπλές!

 

«Αν υπάρχουν δύο ή περισσότεροι τρόποι να γίνει κάτι και κάποιος από αυτούς οδηγεί στην καταστροφή, τότε κάποιος θα το κάνει με αυτόν τον τρόπο»…  Ο νόμος του Μέρφι θα μπορούσε να αποτελεί την μεταφυσική βάση της ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία, όλα όσα πραγματεύονται πολιτικά, οι αξιωματούχοι της δικής του κυβέρνησης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα κακό αποτέλεσμα! Δεν υπήρχε ούτε μία φορά στα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης που να πήγε κάτι καλά ή που οι «αισθητήρες» να είχαν τοποθετηθεί στην σωστή τους θέση…
Το πλεονέκτημα όμως, αυτής της συναρπαστικής παρέας των σοβαροφανών γκαφατζήδων είναι η επίκληση της πανίσχυρης θεωρίας του φαντασιακού απέναντι στην ανίσχυρη και μη ανταποδοτική συνέπεια του πραγματικού! Παράδειγμα: Ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σε λίγες μέρες στην ΔΕΘ, ότι καταργούνται οι Πανελλήνιες. Και φυσικά, από κάτω, θα ακουστεί ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Και εννοείται ότι θα το δείξει η τηλεόραση. Έτσι λοιπόν, θα πιστωθεί άλλο ένα επίτευγμα στο ηρωικό αφήγημα της Αριστεράς, στο πέρασμά της από την εξουσία.
Και τώρα η πραγματικότητα. Όχι μόνο δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες αλλά θεσμοθετούνται διπλές! Γιατί από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προκύπτει το εξής Σχέδιο Νόμου: Εξετάσεις πανελλαδικού ή περιφερειακού χαρακτήρα μέσα στο Λύκειο, με άλλη ονομασία. Ενδοσχολικές Εξετάσεις και προφορική βαθμολογία. Και τέλος, ο Γενικός Μέσος Ορος του Απολυτηρίου βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα εισάγονται στα ΑΕΙ θα υπολογίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος από τις εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα και κατά ένα μικρό μέρος από τις ενδοσχολικές εξετάσεις και την προφορική βαθμολογία. Η αναλογία θα καθοριστεί μετά τη δημόσια διαβούλευση.
Αναρωτιέμαι βέβαια, αν όλα αυτά θα ευδοκιμήσουν ως στοιχεία λογικής βάσης στη διαβούλευση και αν καταλήξουν κάποτε σε νόμο. Γιατί πολύ αμφιβάλλω αν έχει το σθένος της νομοθέτησης μία κυβέρνηση που συνεχίζει να μιλάει για κατάργηση των Πανελληνιών… Το πιθανότερο είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί και πως όλα θα μείνουν στα σχέδια επί χάρτου.
Από εκεί και πέρα, πρέπει να πάψουμε να έχουμε αμφιβολίες για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Να πάρουμε απόφαση πως οποιαδήποτε σκέψη, απόφαση, επιδίωξη ή σχεδιασμός δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγεί σε βελτίωση της πραγματικότητας. Ολα γίνονται εναντίον της και τα πάντα στρατεύονται στην κατάργησή της δια της αποτυχίας της αποτυχίας της θεωρίας! Σου λέει, πόσο θα αντέξουν; Αργά ή γρήγορα, θα τους οδηγήσουμε στον απόλυτο μηδενισμό. Θέλουν δεν θέλουν θα παραιτηθούν και θα τα παρατήσουν.
Αυτός είναι λοιπόν, ο στόχος του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις Πανελλήνιες: η παραίτηση! Και των μαθητών και των γονέων. Άλλα θα ακούνε κι άλλα θα βιώνουν. Άλλα θα περιμένουν και άλλα θα συμβαίνουν γύρω τους. Εως ότου εγκαταλείψουν  μόνοι τους τη προσπάθεια και απέχουν εκούσια, από κάθε δοκιμασία…
Συμπέρασμα: Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα διώξει την Τρόικα σημαίνει ότι θα την κάνει Κουαρτέτο και όταν μιλάει για κατάργηση των Πανελληνίων εννοεί ότι θα τις κάνει διπλές! Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτω κι ο Αλέξης, στη ΔΕΘ, όταν θα το ανακοινώνει από το βήμα. Το λέω από τώρα γιατί δεν θα είμαι εκεί να χειροκροτήσω…
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου