Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Κι όμως, αν δεν υπήρχε Καρανίκας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τον εφεύρει


http://www.athensvoice.gr/sites/default/files/styles/article_final_page/public/field/news/images/371485-767372.jpg?itok=uymERoHF 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Πολλοί εξανέστησαν με τις διαδικτυακές δηλώσεις του πρωθυπουργικού συμβούλου. «Στα τσακίδια el dorado και μην στεριώσεις πουθενά», έγραψε ο κ. Καρανίκας ποστάροντας μάλιστα και μία άσχετη φωτογραφία με την περιβαλλοντική καταστροφή τάχα που έχει προκληθεί από την επένδυση. Το ότι όπως αποκαλύφθηκε η φωτογραφία δείχνει τον κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής μετά την μεγάλη πλημμύρα του 2010, όταν η εταιρία δεν είχε καν ξεκινήσει εργασίες εξόρυξης χρυσού, μάλλον είναι το λιγότερο. Άλλωστε γνωρίζει καλά πως «ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια».
Πολλοί ήταν εκείνοι
πάντως που μετά την ανάρτηση ζήτησαν την απομάκρυνσή του από την θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου. Ακόμα περισσότεροι αυτοί που είπαν ότι εκθέτει την χώρα, αλλά και την κυβέρνηση. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Ο κ. Καρανίκας εξυπηρετεί πολλαπλώς την κυβέρνηση. Είναι ο πιο πολύτιμος συνεργάτης της. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ενώ αρχικά κατέβασε την ανάρτηση, στην πορεία την ξανανέβασε περήφανα λαμβάνοντας συγχαρητήρια και likes. Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός που εξυπηρετεί ο κ. Καρανίκας.
Όταν μία κυβέρνηση εκλέγεται με το σύνθημα «πρώτη φορά Αριστερά», έχει υποσχεθεί αύξηση του επιδόματος ανεργίας και τελικά καταργεί το επίδομα ανεργίας στους νεοεισερχόμενους έως 29 ετών, όταν έχει υποσχεθεί κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τον επεκτείνει, όταν έχει υποσχεθεί προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων και τελικά μειώνει οριζόντια το ΕΚΑΣ, όταν υποσχόταν στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων και μειώνει το αφορολόγητο και το επίδομα θέρμανσης, όταν έχει υποσχεθεί κατάργηση παρελάσεων και τελικά απλά αλλάζει τον τρόπο επιλογής του σημαιοφόρου, όταν υπόσχεται διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους και τελικά καθαιρεί τον Υπ. Παιδείας γιατί διαφώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο, πρέπει να έχει κάποιους να πετάνε που και που και κάτι Αριστερό. Και κάπως έτσι καθόμασταν καταμεσής του θέρους και διαπληκτιζόμασταν για τον κομμουνισμό και θέματα που για την υπόλοιπη Ευρώπη θεωρούνται λυμένα εδώ και δεκαετίες, κάπως έτσι και τώρα αγανακτούμε στα social media για το κατά πόσο είναι λογικό ή νορμάλ σύμβουλος του πρωθυπουργού να καθυβρίζει μία εταιρία που επένδυσε στην χώρα μας.
Για την συγκεκριμένη χώρα, όμως, είναι λογικό. Ποιος μπορεί να ξεχάσει όλα όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για την εταιρία και τι υπέγραψε τελικά. Κάποιος έπρεπε να μείνει πίσω να συνεχίσει να λέει στους οπαδούς του κόμματος όσα άκουγαν και προεκλογικά. Αρωγός στην προσπάθεια και ο κ. Σπίρτζης, που έγραψε στο twitter «ας κατέβουν και υποψήφιοι οι εκπρόσωποι της Eldorado φαντάζομαι με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία», αλλά και ο Π. Πολάκης που όταν στο επίκεντρο είναι φερ' ειπείν η κατάργηση του ΕΚΑΣ, αυτός καθυβρίζει δημοσιογράφους διαλαλώντας ότι πολεμάει τάχα τη διαπλοκή. Εννοείται ότι τοποθετήθηκε στον τόνο Καρανίκα και για το θέμα της Eldorado Gold.
Την ώρα που πολίτες αγανακτούν ή απορούν, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιους απευθύνονται και ποιον κομματικό σκοπό εξυπηρετούν. Κακώς, λοιπόν, ζητούν κάποιοι να απομακρύνει ο πρωθυπουργός τον κ. Καρανίκα. Η δημοσκοπική πτώση δείχνει ότι σε αυτή τη φάση ο κ. Καρανίκας είναι ο πιο χρήσιμος συνεργάτης, όσο ακόμα οι ιθαγενείς θα αγοράζουν καθρεφτάκια. Αλλά υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο ο κ. Καρανίκας είναι χρήσιμος. Ακόμα πιο σημαντικός λόγος.
Ο Νίκος Καρανίκας μπορεί να προσεγγίσει καλύτερα από τον καθένα τη «γενιά του φραπέ». Όλα εκείνα τα παιδιά, στα οποία απευθύνεται και ο κ. Μπαλτάς, όταν λέει «η αριστεία είναι ρετσινιά» και ο κ. Γαβρόγλου όταν είπε προχθές ότι «η αριστεία καλλιεργεί τον εγωισμό». Όλες αυτές οι ατάκες εκπέμπουν ξεκάθαρα το ίδιο μήνυμα: κι εσύ μπορείς να βρεθείς εύκολα από το μπαρ στο Μαξίμου. Μην σκας για αριστεία, σπουδές και σκληρή προσπάθεια, δες αυτόν πως τα κατάφερε. Είναι το ζωντανό παράδειγμα επιτυχίας για εκείνον που θέλει να βρεθεί χωρίς κόπο στην κορυφή, βγάζοντας ειρωνικά την γλώσσα στα παιδιά που πήραν πτυχία νομικής και είναι άνεργα ή υποαπασχολούνται για 300 ευρώ τον μήνα. Μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των ψηφοφόρων- και είναι πολλοί- που βλέπουν με μισό μάτι μορφωμένους, άξιους που με κόπο προοδεύουν και τους λέει «μπορείς και εσείς». Δεν χρειάζεσαι κόπο, μόνο τρόπο. Το λούμπεν πλέον είναι mainstream, η μόρφωση έχει περάσει στην παρανομία και ο ελληνάρας αποτελεί πρότυπο συμπεριφοράς.
Ίσως αυτό τελικά να είναι και το μεγαλύτερο κακό που έχει προκληθεί στην κοινωνία. Και δυστυχώς δεν θα τελειώσει μαζί με τα μνημόνια.
ΠΗΓΗ:  AV Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου