Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ανθοκομική έκθεση στο πάρκο Λιθαρίτσια διοργανώνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων.

 
Ανθοκομική έκθεση στο πάρκο Λιθαρίτσια διοργανώνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων.
Κεντρικό σύνθημα της έκθεσης είναι «αλλάξτε διάθεση, γεμίστε την πόλη λουλούδια».

Με δηλώσεις τους σήμερα η αντιδήμαρχος Πρασίνου, Ελένη Βασίλειου, και η πρόεδρος του Ομίλου, Αλέγκρα Μάτσα, κάλεσαν τους πολίτες των Ιωαννίνων να επισκεφτούν την έκθεση η οποία εκτός των άλλων θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
«Είναι ένα ευτυχές γεγονός ότι η έκθεση συμπίπτει με τη γιορτή της μητέρας και καλούμε τους γιαννιώτες να την επισκεφτούν», είπε αρχικά η κ. Βασιλείου.
Με αφορμή την έκθεση αυτή τόνισε ότι το τμήμα πρασίνου έχει θέσει ως στόχο την αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την καλλιέργεια αισθήματος σεβασμού απέναντί του με τη φύτευση λουλουδιών.
«Καλούμε όλους τους συμπολίτες να προστατεύουν τους δημόσιους χώρους προάγοντας την αισθητική και τον πολιτισμό. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό και για να ζήσουμε σε μια πιο όμορφη και αισθητικά αναβαθμισμένη πόλη πρέπει να φροντίζουμε τους δημοσίους χώρους και το πράσινο», κατέληξε η κ. Βασιλείου.
Από την πλευρά της η κ. Μάτσα αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στο πρόγραμμα της έκθεσης η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από της 10 το πρωί μέχρι της 8 το βράδυ, σημειώνοντας ότι εκτός από έκθεση λουλουδιών θα υπάρχουν κι άλλες δράσεις, κυρίως εκπαιδευτικές για παιδιά όπως ο κυτταρόκηπος ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου όπου προσομοιάζει το κύτταρο του ανθρώπου με ένα κήπο.
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι από τις καθηγήτριες του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άννα Μπατιστάτου, Μαρίκα Σύρου και Λίνα Παππά.
Στην εκδήλωση, τέλος, συμμετέχει το ειδικό γυμνάσιο – λύκειο Ιωαννίνων με τις ειδικές καλλιέργειές του τις οποίες θα εκθέσει στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου