Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

"Δεν υπάρχει θέμα Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών - Μόνο της σχολικής μονάδας"



"Συστηματοποιούμε την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Είμαστε σκληροί με πειθαρχικές κυρώσεις στους εκπαιδευτικούς με κακή συμπεριφορά"
Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί ο Κώστας Γαβρόγλου στο ραδιόφωνο 24/7. Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των προσόντων τους ύπογράμμισε: "Δεν υπάρχει θέμα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Μόνο αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Η πολιτεία δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να κρίνει τους εκπαιδευτικούς όταν τους έχει αφήσει αβοήθητους."
Ακόμη, δήλωσε: "Νομοθετούμε ένα εντελώς καινούργιο σύστημα δομών υποστήριξης των σχολείων μας για το μπούλινγκ κλπ. Στο τέλος της χρονιάς το σχολείο θα κάνει αυτοαξιολόγηση. Ο σύλλογος των διδασκόντων μπορεί να κρίνει τους εκπαιδευτικούς."
"Οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι πολύ χαμηλοί. Συστηματοποποιούμε την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Είμαστε σκληροί με πειθαρχικές κυρώσεις στους εκπαιδευτικούς με κακή συμπεριφορά", ανέφερε παράλληλα ο υπουργός Παιδείας.
Σε σχέση δε με τη γνωσιακή ανεπάρκεια των εκπαιδευτικών, ο κ. Γαβρόγλου είπε: "Έχουμε μείνει πολύ πίσω, γι' αυτό θα κάνουμε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. "
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός μίλησε και για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και μαθήματα στα σχολεία για κρατικό πιστοποιητικό, ενώ αναφέρθηκε και στο άσυλο.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου