Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Στο παλιό «Χατζηκώστα» και το ειδικό σχολείο


Στο παλιό «Χατζηκώστα» και το ειδικό σχολείο

Στο παλιό νοσοκομείο «Χατζηκώστα» θα μεταφερθεί τελικά το ειδικό νηπιαγωγείο και το ειδικό δημοτικό σχολείο Σωματικά Αναπήρων Παιδιών (ΣΑΠ) το οποίο αναγκάζεται να φύγει από την ΕΛΕΠΑΠ, όπου στεγάζονταν επί χρόνια. Η μεταφορά αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στα Γιάννενα με τη συμμετοχή της υφυπουργού Παιδείας Μερόπη Τζούφη.
Οι δύο αυτές σχολικές μονάδες θα στεγαστούν σε προκατασκευασμένο κτίριο, ανάλογα με αυτά που θα τοποθετηθούν σε έκταση του παλιού «Χατζηκώστα» για τη στέγαση των δύο νηπιαγωγείων της Παπαζόγλειου Σχολής. Εκ των πραγμάτων, βέβαια, απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές για τη σωστή φιλοξενία των παιδιών με αναπηρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υφυπουργού, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας δεσμεύτηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται, προκειμένου τα νέα κτίρια να ετοιμαστούν το συντομότερο δυνατόν.
Η έκταση του «Χατζηκώστα» παραχωρήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Ιωαννιτών με Κοινή Υπουργική Απόφαση των  υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από την κ. Τζούφη και τον κ. Μπέγκα, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγέλα Φωτεινού, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Γρηγόρης Τζίμας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των καθηγητών και των γονέων παιδιών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος.
ΠΗΓΗ:  Typos-i.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου