Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ: για τις απαξιωτικές δηλώσεις του δημάρχου κ. Μ. Ελισάφ

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

 ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην αρ. 1093/16-9-2020 συνεδρία της, με έκπληξη βρέθηκε αντιμέτωπη με τις απαξιωτικές δηλώσεις του δημάρχου κ. Μ. Ελισάφ, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, για τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου. Ο κ. Δήμαρχος, έχοντας υπηρετήσει το Πανεπιστήμιο επί πολλά έτη,  γνωρίζει πολύ καλά τη συμβολή του Ιδρύματος στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη δήλωση του κ. Δημάρχου και επισημαίνουμε, για ακόμη μία φορά, ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μολονότι έχει το μικρότερο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων σε σχέση με τον αριθμό των Τμημάτων, των φοιτητών και των διδασκόντων του μεταξύ των Πανεπιστημίων της χώρας, συνεχίζει να διακρίνεται σε εθνικές και διεθνείς αξιολογήσεις. Το διοικητικό προσωπικό έχει συμβάλει ουσιαστικά μέσα στο χρόνο και ιδιαίτερα σήμερα, σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, στην υποστήριξη του διοικητικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Ιδρύματος.

Καλούμε το Δήμαρχο της πόλης των Ιωαννίνων να ανακαλέσει τις αρνητικές δηλώσεις του που υπονομεύουν το κύρος του Πανεπιστημίου και την προσφορά του στην πόλη των Ιωαννίνων, στην Ήπειρο και στα «γράμματα».

ΠΗΓΗ: https://www.uoi.gr/omofono-psifisma-sygklitoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου