Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών Π.Ε.


16-3-2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ξαναθυμήθηκε την Παιδεία!!


            Ενάμισι, περίπου, χρόνο μετά την αποχώρησή του από το Υπ. Παιδείας, ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος  αποφάσισε να ασχοληθεί, επιτέλους, «σοβαρά»!!!  με τα θέματα της παιδείας, μιας και ως αρμόδιος Υπουργός  δεν το έπραξε, αφού ξεκίνησε τη θητεία του με το γνωστό tabula rasa και παρέμεινε σ’ αυτό μέχρι το τέλος.
           
Ευρισκόμενος όπως πάντα στον πυρήνα των προβλημάτων της εκπαίδευσης και με αφορμή τη δημοσιοποίηση, από τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ,  της προκήρυξης των θέσεων των σχολικών συμβούλων, με μία πραγματικά επίκαιρη ερώτηση, στη Bουλή, προς  την Υπουργό Παιδείας, ένα μήνα μετά, έβαλε το δάκτυλο «επί των τύπων των ήλων»!! Ερωτά , λοιπόν, την Υπουργό Παιδείας, μεταξύ άλλων για τα εξής:

1.      «Γνωρίζατε τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι αιρετοί εκπρόσωποι της  παράταξής σας!!! στο ΚΥΣΠΕ;».
2.      «Εάν δε γνωρίζατε, έχετε διατάξει ΕΔΕ;».

Για να μην εκτίθεται, τον πληροφορούμε  για τα εξής:

  • Οι αιρετοί της ΠΑΣΚ  δεν ενημερώνουν και ούτε ζητούν την έγκριση της εκάστοτε πολιτικής  ηγεσίας  του Υπουργείου Παιδείας για τις ενέργειές τους, αλλά ενημερώνουν τους συναδέλφους της βάσης τους οποίους εκπροσωπούν και στους οποίους και μόνο λογοδοτούν. Εκτός, βέβαια, αν «εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια».
  • Ακόμη του κάνουμε γνωστό  ότι οι αιρετοί μας σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπηρετώντας αρχές και αξίες, διαφάνεια και αξιοκρατία πέρα και έξω από τις γνωστές  πελατειακές λογικές,  που επί των ημερών του στο Υπουργείο Παιδείας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.



Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ορισμένοι κύκλοι, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων,  δείχνουν να ενοχλούνται από την πολύπλευρη ενημέρωση που παρέχει ο αιρετός του κλάδου και της παράταξής μας στο ΚΥΣΠΕ,  σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. Φαίνεται   ότι νοσταλγούν την εποχή που η έγκαιρη ενημέρωση απευθυνόταν επιλεκτικά μόνο σε λίγους και ημέτερους  για ευνόητους λόγους. Βέβαια δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σε αυτούς τους κύκλους  ανήκει και ο πρώην Υπουργός Παιδείας.

Ο αιρετός - και όχι διορισμένος- εκπρόσωπός μας, έχει την υποχρέωση εκ του ρόλου του, να  ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους συναδέλφους μας  για όλα τα θέματα που τους αφορούν, κάτι για το οποίο,  άλλωστε, έχουμε  δεσμευτεί ως παράταξη.

Από την ΠΑΣΚ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου