Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Συνεδρία αριθμ. 991/13-12-2012)


13 Δεκ. 2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει ομόφωνα την έντονη διαμαρτυρία της προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαγραφή από το «Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου» υπαλλήλων ΙΔΑΧ Δ.Ε. του Ιδρύματος.
Η πράξη αυτή είναι, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, πρόδηλα αντισυνταγματική και αντιβαίνει σε κάθε έννοια δικαίου, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
Δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος, το οποίο όχι μόνο δε διαθέτει πλεονάζον προσωπικό, αλλά εμφανίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε Διοικητικό Προσωπικό, όπως προκύπτει από τα αλλεπάλληλα έγγραφα που έχει αποστείλει η διοίκηση του Πανεπιστημίου στα αρμόδια Υπουργεία.
Αντιτίθεται σε κάθε αρχή δικαίου και ανθρωπιστικής αξίας, αφού απολύονται, με οριζόντιες ρυθμίσεις, υπάλληλοι από αυτοδιοίκητα Ιδρύματα, οι οποίοι έχουν ουσιαστική συμβολή στη λειτουργία του Πανεπιστημίου και στηρίζουν με αυταπάρνηση το διοικητικό έργο του Ιδρύματος.
Με βάση τα παραπάνω καλούμε:
•Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επαναφέρει τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ στο Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου.
•Τον Υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο να εκφράσει άμεσα τη ριζική αντίθεσή του στη διαδικασία Διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του Ιδρύματος.
•Τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου να υποστηρίξουν το αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ που πλήττονται από τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ιωάννινα, 13 Δεκεμβρίου 2012
Από την Πρυτανεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου