Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Φωτογραφικές οι τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας-Προειδοποιούν με προσφυγή στα δικαστήρια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Για φωτογραφικού τύπου τροπολογίες, ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη δημό-σια εκπαίδευση κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) και καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΠΑ να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη (σ.σ δυνατότητα στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να γίνουν Σχολικοί Σύμβουλοι) καθώς και τα πολιτικά κόμματα του Κοινοβουλίου να πάρουν θέση για το θέμα αυτό.

Η ΠΕΣΣ προειδοποιεί τον υπουργό Παιδείας πως σε αντίθετη περίπτωση, «η αναζήτηση δικαστικής επίλυσης του προβλήματος θα είναι μονόδρομος».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΣΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Η ΠΕΣΣ με έκπληξη της διαπιστώνει ότι αντί για τη ρύθμιση προβλημάτων με σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία της Εκπαίδευσης, για τα οποία έχουν κατά και-ρούς ενημερωθεί οι αρμόδιοι, το ΥΠΑΙΘΠΑ προχωράει με το άρθρο 39 του υπό κα-τάθεση νομοσχεδίου με τίτλο «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελ-ματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» σε απαράδεκτη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως Σχολικών Συμβούλων.
Δυστυχώς το ΥΠΑΙΘΠΑ δεν έλαβε υπόψη του ούτε καν την αρνητική γνωμο-δότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Αρ.119/2009) σε σχετική ερώτηση των Δ/νσεων Προσωπικού Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΠΑ (Φ.351.1/37/115334/Δ1/9/9/2008) σύμφωνα με την οποία:
« IV. ... το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Τμήμα Δ΄) ομόφωνα γνωμοδοτεί ότι δεν παρέχεται εκ του Νόμου η δυνατότητα συμμετοχής ως υποψηφίων και κατ' επέκταση διορισμού ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως Σχολικών Συμβούλων και συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα εφαρμοστέου δικαίου.... »
Επειδή είναι φανερό ότι το ενδεχόμενο ψήφισης μιας τέτοιας διάταξης ανοίγει τη πόρτα για τη διεκδίκηση θέσεων στελεχών σε όλο το φάσμα της Εκπαίδευσης, από Διευθυντές Σχολικών Μονάδων έως και Περιφερειακούς Διευθυντές από ιδιωτι-κούς εκπαιδευτικούς:
Το ΔΣ της ΠΕΣΣ εκφράζει ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή του στην είσοδο με φωτογραφικού τύπου τροπολογίες, ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαί-δευση και καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΠΑ να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη καθώς και τα πολιτικά κόμματα του Κοινοβουλίου να πάρουν θέση για το θέμα αυτό.
Σε αντίθετη περίπτωση, η αναζήτηση δικαστικής επίλυσης του προβλήματος θα είναι μονόδρομος.
Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΠΑΡΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου