Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Σόιμπλε: Τα χειρότερα είναι πίσω μας

ΣΚΑΪ.gr
Το χειρότερο της κρίσης της ευρωζώνης βρίσκεται «πίσω μας» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Bild που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Πιστεύω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα έχει συνείδηση ότι μόνο με δύσκολες μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να υπερβεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

«Η κυβέρνηση της Αθήνας γνωρίζει ότι δεν μπορεί να απευθύνει υπερβολικά οικονομικά αιτήματα προς τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ και σήμερα καταπιάνεται με τις μεταρρυθμίσεις», επισήμανε.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Γαλλία, η οικονομική κατάσταση της οποίας αποτέλεσε πρόσφατα αντικείμενο αντιπαραθέσεων στη Γερμανία, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. «Η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε χώρα οφείλει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις για να παραμείνει ανταγωνιστική»,
πρόσθεσε.

Για τη Γερμανία, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε ότι το 2013 θα εμφανίσει ικανοποιητική ανάπτυξη τονίζοντας ότι η «η κατάσταση στη Γερμανία είναι καλύτερη απ' ό,τι πιστεύουμε, επειδή μεταξύ άλλων το εμπόριο
με τις ΗΠΑ και την Ασία ενισχύεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου